Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 431
Copyright (C) HIX
2000-01-17
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Fagyi! (mind)  46 sor     (cikkei)
2 Peter kert (mind)  23 sor     (cikkei)
3 Reakciok es oreganos csirke (mind)  48 sor     (cikkei)
4 Re: olasz (???) (mind)  9 sor     (cikkei)
5 vagdalthusos melegszendvics (mind)  34 sor     (cikkei)
6 Csaszarmorzsa, Vok (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - Fagyi! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Fagyireceptek Felado :  [Hungary]-nek folytatasa:

Turokremfagylalt

Hozzavalok:
4 dl kefir, 2 kis doboz vanilias kremturo, 10 dkg porcukor,
1 zacsko vanilias cukor, 1 mokkaskanal reszelt citromhej,
csipetnyi so
A turokremet es a porcukrot beleszorjuk a turmixgep poharaba.
Hozzaadjuk a vanilias cukrot, a sot es a reszelt citromhejat,
majd az egyik pohar kefirrel habosra keverjuk. Ezutan a masik
pohar kefirrel tovabb keverjuk, vegul a fagylaltmasszat
beleontjuk a gep tartalyaba. Eloiras szerint megfa-
gyasztjuk. Keszithetjuk mazsolas kremturoval is, ekkor
kulon tegyunk bele meg 5 dkg-nyi mazsolat, amit elozoleg
 megmostunk, leszaraztunk. (A mazsolat is egyszerre tegyuk
bele a tobbi hozzavaloval.)

Sult fagylalt

Hozzavalok:
1 kerek vagy szogletes piskotalap, 20 dkg vaniliafagylalt,
20 dkg eper- vagy malnafagylalt, 20 dkg csokoladefagylalt,
20 dkg porcukor, 5 tojasfeherje, 10 dkg sargabaracklekvar,
3 cl rum, 1 teaskanal reszelt citromhej
Az elozoleg legalabb fel napig hutott tojasfeherjet
habba verjuk, majd aprankent, a baracklekvarral felvaltva
hozzaadjuk a porcukrot. Ezutan addig verjuk tovabb,
amig nagyon fenyes, nagyon kemeny habot nem kapunk.
A piskotalapot sutolemezre rakjuk, es keresztben
harom lapra vagjuk. Az also lapot megkenjuk vanilia-
fagylalttal, erre ratesszuk a kozepsot, amit a csokolade-
fagylalttal kenunk meg. Raboritjuk a felso, harmadik
lapot, amire az eperfagylaltot kenjuk. Beboritjuk a
tojashabbal, es a tetejet szepen kicifrazzuk egy villa
segitsegevel. Elomelegitett forro sutobe toljuk, es
takareklangon addig sutjuk, vagyis inkabb szaritjuk,
amig szep vilagosbarnara nem sul. Ezutan a sutobol
kivesszuk, raszorjuk a reszelt citromhejat es az asztalra
rakjuk. Meglocsoljuk a rummal, es azonnal meggyujtjuk.
Ha a lang elhamvadt, tortacikkekre vagjuk egy forro vizbe
 martott kes segitsegevel. Inkabb a vendegek varjanak a
sult fagylaltra, mintsem a fagylalt varjon a vendegekre,
hiszen nagyon gyorsan elolvad!
Udv.                                                                       Bess
e
+ - Peter kert (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

szosz receptet roston harcsahoz, en meg veletlelnul rossz cimre kuldtem el 
maganban hogy a het vegere odaerjen.
Oda is ert, de megse "oda". Igy most "ide" is elkuldom:
Remulad

sult halhoz biztos hogy finom az osztriga-szosz (habar en meg nem ettem de azt 
hiszem nem is fogok mert eleve undorodom az osztrigatol, de kinek a pap, kinek 
az osztriga....)
viszont sokkal egyszerubb elerhetobb es olcsobb a remulad:
azon kivul, mivel te keszíted, tudod is hogy mit eszel.
2 dl majonezt keverj ossze 1 ek mustarral, tegyel bele nagyon aprora vagott 1 e
k kaposztat (elotte hagyd kicsit soban allni hogy levet engedjen és megpuhuljon
, fozzel meg 1 nagyobb karfiol rozsat es azt is vagd nagyon aprora, vagjal ossz
e 1-2 fott tojast (szinten aprora) es ha van u.n. Boston-uborka keverj bele1 ek
, ha nincs akkor csemege uborkat, szinten nagyon aprora vagva. Kostold meg es f
uszerezd izles szerint: soval, cukorral, citrommal és borssal.
Legalabb 1 orat alljon felhasznalas elott.
Termeszetesen a mennnyiseg attool is fugg hanyan vagytok.

az se baj ha marad, joo fott zoldseghez is.
joetvagyat!
udv
Agnes
+ - Reakciok es oreganos csirke (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>=======================================================
>Felado :  [Hungary]
>Temakor: olasz (???) ( 24 sor )
>Konyorgom, vagy ne hivd _olasznak_, vagy _ne tegyel_ bele ketchupot! :-)
>Az olaszok ezt szentsegtoresnek tartanak. A ketchup angolos husokhoz,
>virslihez, stb. valo.
>
Csatlakozom! Ha egyszer megkostolod ezt a valtozatot, ketchup mar csak a
melegszendvicsre kell majd :)

*** Péter!
Az altalad irt korozott isteni! Egy tanacs: aki nem fogja megenni egyszerre
az egesz adagot, az kevesebb sort tegyen bele, mert masnapra osszegyulik az
edeny aljan, s mivel a szendioxid is kimegy belole mar nem lehet olyan jol
elkeverni sem.

*** Zsoka!
Koszonet a pulyka kocsonyaert, tegnap mar a masodik adag is elkeszult! En
csak pulykamellet hasznaltam. Nem tehetek rola, mell hivo vagyok :)

Erot vettem magamon es elkezdem leirni a karacsony-szilveszter kornyeken
keszitett _ujdonsagokat_. Ennek elso darabja az oreganos csirke:

Hozzavalok:

3 egesz csirkemell file (mondtam, hogy mell hivo vagyok :)
1/2 csesze olivaolaj
1/2 csesze szaraz feherbor
2 evokanal szaritott oregano
2 gerezd fokhagyma
so
orolt bors

A csirkemelleket szetszedjuk, majd egy nagyobb lapos edenyben elrendezzuk.
Egy kis labosban 
osszekeverjuk az oljat, bort, oreganot, sot, borsot, osszezuzott
fokhagymat. Alaposan elkeverjuk!
Az elkeszult paclet raontjuk a csirkedarabokra, lefedjuk es neha-neha
megforgatva legalabb 
2-3 oran at pacoljuk a csirket. Erdemes egyebkent elozo este elkesziteni es
berakni a hutobe ejszakara. Ejszaka nem kotelezo forgatni :) Ezutan eppen
csak kiolajozott grillezo talcara helyezzuk a csirkedarabokat, es
elomelegitett grillsutoben (a mikro grill funkcioja tokeletes erre a celra)
addig sutjuk, amig meg nem pirul (kb. 30 perc). Sutes kozben tobbszor
megforgatjuk. En krumplipuret csinaltam hozza.


Topy
+ - Re: olasz (???) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello Zita, Mindenki

> UI:  remelem,  nem  veszed  ledorgalasnak,  de  erre a temara mindig
> ugrom. :-))
Dehogyis. Koszonom szepen az 5letet .
Ki fogom probalni.

Best regards, Vincuka
mailto:   -=[ HTML, EKEZET JOHET ]=-
+ - vagdalthusos melegszendvics (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello,

Olyan gyer a forgalom. Senki sem ehes?  :)

Most egyik melegszendvics receptemet szeretnem megosztani veletek. Meg
anyukam tanitotta. "Nagyon regi" recept, de szerintem nagyon fincsi.
Igaz nem lehet olyan regi, mert meg en is viszonylag uj vagyok.  ;)

Kell: 
  2-3 kemeny fott tojas
  3/4 pohár tejfol
  1 vagdalthus  ( szerintem a legjobb a Globus - Magyaros vagdalthus )
  piros arany
  sajt ( trapista )
  bors

A vagdalthust lereszeljuk, durvabb reszelon.
A  tojasokat  _apro_  kockakra  vagjuk  es  osszekeverjuk  a lereszelt
vagdalthussal.  Majd hozzaadjuk a tejfolt. Ezt is izles szerint lehet,
en  altalaban  3/4 poharral szoktam beletenni. Az egeszhez teszunk egy
kaveskanalnyi  pirosaranyat, a szine miatt ( aki szereti a magyarosabb
izeket  az  csiposet  tegyen  bele  ), -- ha nincs otthon piros arany,
akkor  piros paprika is jo, de ezzel vigyazzunk, mert ha sokat teszunk
bele  keseru  lesz.  A  vegen  pedig teszunk a masszaba egy keshegynyi
borsot. ( a bors elhagyhato )

A masszat rakenjuk kenyerekre,  a tetejere sajtot reszelunk.
Vagy  rogton fogyasztjuk vagy pedig berakjuk a sutobe es addig hagyjuk
benn, amíg a sajt meg nem olvad a tetejen.

Sok sikert es jo etvagyat!

Best regards, Vincuka   
mailto:   -=[ HTML, EKEZET JOHET ]=-
+ - Csaszarmorzsa, Vok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Csaszarmorzsa: zacskos, azt hiszem Knorr, mostanaban reklamozzak.
Elkeszitesi ido ugy 10 perc, talan nem eleg edes, de utanaporcukrozhato.
Arra erdemes vigyazni, hogy a teteje meg folyik, amikor az alja mar kelloen
aranybarna. Nagyon finom. 

Vok: illetve specialis fuszerek, szoszok: A kinai piacokon is mindenfele
finomsagot es olcsobban lehet venni, mint a boltokban. A nagyon forro,
szinte mar ego olajon valo gyors atsutes, es a szojaszosz az alapja szinte
minden kinai kajanak. A csillaganizs is jellemzo es finom pikans kinai kaja
keszitheto vele. A húsokat kis darabokra felvagva pacolni szoktak
szojaszoszos, fokhagymas, fuszeres pacleben legalabb nehany orat, es
besuritve lehet kisutni, vagy  pl. csirkeszarny darabokat nagyon puhara
fozni. Gyakori meg a palacsinta tesztaban valo panirozas, szinten pl.
csirkeszarnyakat. A csipos-savanyu kajakhoz a magyar csipos paprika, es ecet
a szojaszosz mellett tokeletes.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS