Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1300
Copyright (C) HIX
2002-10-15
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 grillcsirke (mind)  18 sor     (cikkei)
2 Re: Sztrapacska (mind)  9 sor     (cikkei)
3 balzswam ecet- (mind)  34 sor     (cikkei)
4 Gesztenye (mind)  12 sor     (cikkei)
5 Re: kaposzta savanyitas (mind)  6 sor     (cikkei)
6 Re: Szalina Koser etolaj kerdes (mind)  26 sor     (cikkei)
7 zold borscs (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - grillcsirke (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Rea irta:
>Van valakinek otlete, hogyan lehetne ugyanazt 
>az izt kihozni ugy, hogy nem egesz csirket hasznalok?

Tobb ismerosomtol hallottam, hogy a soagyon (sóágyon) sult csirke egeszen
hasonlo lesz. Egy tepsi aljara kell elteriteni 1-2 cm vastagsagban durva
sot, es erre kell fektetni a csirket, ill. a csirkealkatreszeket. :-)
Normal gaz- ill. villanysutoben is elkeszitheto. A sutes kozben kifolyo
"levet" a so felissza, tehat nem fo meg benne a csirke, hanem valoban megsul. 
Otletkent meg eszembe jutott, hogy letezik olyan tepsi, amiben egy racs is
van, kb. 1 cm-re a tepsi aljatol. Ha erre teszed ra a csirkecombokat, es a
suto grillezo funkciojat kapcsolod be, egeszen biztosan finom ropogos lesz
a csirkecombok bore. Gondolom, ezt hianyoltad a legjobban. 

sziasztok,
Zita
+ - Re: Sztrapacska (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Itt a sztrapacskarecept, de keress mar nekem, kerlek egy rantott velo receptet 
es egy linzertesztat, mert kijottem ezek nelkul Montevideoba, kosz.
ahany szemely, annyiszor 10 dkg turo, 10 dkg liszt, 1 tojas. Ertelem szeruen 2 
szemelyre 2 tojas, 20 dkg......
plusz viz, kicsi so, osszekeverni nokisra. sutoben, jenaiban kisutni ugy, hogy 
egy reteg noki, egy reteg piritott hagyma, egy reteg szalonna, egy reteg tejfol
. Ennyi. Kuldd a velot, kerlek!!!! Szia.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: r200-2-32-176.adinet.com.uy)
+ - balzswam ecet- (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Bea!

A balzsam ecet, hogy hogyan keszul, pontosan nem tudom, de itt nem beszelnek
erlelt mustrol, hanem sok even keresztul erlelt borecetrol, amiket aztan
mindenfele fuszerekkel izesitenek. Nekem is van vagy 25 eves borecetem, amit
en csinaltam, nagyon finom, de mindig veszek uzletben, mindig elfelejtem
elhasznalni. Van olyan uvegem is, amibe ha nagy ritkan iszunk bort, es
kimarad, beleontom. Kozben erlelodik.
A balzsamos ecetet mindenre lehet hasznalni (nem eltevesre), de foleg
salatahoz. Nagyon finom. En is legtobb esetben ezt hasznalom. De pl. meg a
foldi epret is lehet balzsam ecettel belocsolni es igy enni. Allitolag
nagyon finom, nem tudom, mert mindig elfelejtem kiprobalni.

A basmati rizst mi is nagyon szeretjuk, majdnem mindig azt fozok. En a
mikroban szoktam elkesziteni. Egy jenai talba teszek egy bogre rizst, ket
bogre tejet, egy kis sot, egy kis oliva olajat. 20 percre beteszem a mikro
es a suto kombinaciojat bekapcsolva, kesz is van. Akkorra mar a viz eltunt,
kiveszem, es a fogyasztasig folpack-al letakarom.

Udv. Izabella

> Itt most nagy divatja van a balzsamecetnek, ami az olasz Modena
> specialitasa es az igazi tobb evig hordoban erlelt 30-40 dollarba is
> kerul egyu kis uveggel. Tomeny edes  mustbol erjesztett borecet
> tulajdonkeppen. Vannak olcsobb utanzatok par dollarert is. Nekem is van
> kozepes arfekvesu es grillpacba hasznaltam husokhoz es zoldsegekhez.
> Izabellat kerdeznem az olaszok mihez hogyan hasznaljak a balzsamecetet?
> A masik: nemregen vettunk basmati rizst. Ezt India bizonyos reszein
> termesztik. Nem tudom otthon lehet-e kapni, de ha igen probaljatok ki.
> En sose szerettem a rizst, de ez isteni finom. Egyszeru parolt rizskent
> magaban is nagyon finom ize van, ossze se lehet hasonlitani a sima
> rizzsel. Mostmar megertem hogy a vilag jelentos reszen hogy kepesek az
> emberek mindennap rizst enni.
>  Bea
+ - Gesztenye (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

Itt az osz es itt az ido gesztenyet es tokot sutni, annak 
aki szereti. Mi mind a kettot nagyon szeretjuk, viszont nem 
igazan tudom, hogyan kell a gesztenyet ugy megsutni 
tepsiben, hogy puha legyen, de a belso lehaja konnyeden 
elvalljon a gesztenye belsejetol. Es ha mar itt tartunk 
tudja-e valaki, hogyan kell ebbol a gesztenyebol puret 
kesziteni hazilag? Ha esetleg meg gesztenyes recepteket is 
tudtok, akkor az is johet.

Koszi, Kupla
+ - Re: kaposzta savanyitas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Ilse.
Teljessen meglepödtem a receptnek,mivel en ezt az oldalt a Internet-ben mŕ rčge
n elfelejtettem. Nagyon szčpen köszönöm. Ha idöd van, irjŕl az én E-Mailemre.
Pčter KOvacs

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: dialin-client-62-2-126-230.hispeed.ch)
+ - Re: Szalina Koser etolaj kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

At 02:30 AM 14/10/2002 Tamas wrote:
>a temabeli etolaj gyartasa mitol koser?
>(literes kiszerelesben aruljak uzletkozpontokban)
>
>Allatok levagasaval kapcsolatban ismerem ezt a szot,
>de novenyek feldolgozasaval kapcsolatban nem tudom
>ertelmezni.

A kosersag kerdese sokretubb annal, hogy leszukitsuk az allatvagasi
es hus-tej elkulonitesi kerdesekre.  Csak megemlitem, hogy ahol nagyobb
letszamu zsidosag el, mint pld New-Yorkban, vagy nalunk, Montrealban,
me'g koser mosopor is kaphato...
Felesleges ezekre a kerdesekre kiterni altalanos konyhai szempontbol,
eleg annyit tudni, hogy a kosersagnak foleg tisztasagi es elkulonitesi
szempontjai vannak, igy a koser olaj semmiben nem kulonbozik mas olajtol,
legfeljebb dragabb.
Viszont a koser termek tisztasaga es tiszta kezelese jobban garantalt, mint
a tobbie, ami esetleg szempont lehet, ha egyebkent "gyanus" szallitoktol
szarmazik az aru, pld ha volt precedens tisztatlansagra vagy romlottsagra.
A hustermekeknel meg megemlitem azert, hogy a kosereles az eloirasos
vagason es kive'reztetesen kivul me'g sozasbol majd kia'ztatasbol all,
ami bizonyos mertekig elveszi a hus izet, amit erosebb fuszerezessel
kell potolni. Aki a koser hushoz szokott, az nem is veszi ezt eszre, de aki
csak alkalomszeruen vesz koser hust, azt esetleg csalodas fogja erni.

Samuka
+ - zold borscs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Nem tud vki egy jo zold borscs receptet?
Anyukam amikor kicsi voltam eleg sokszor csinalt
es most en is szeretnem elkesziteni csak nincs hozza
receptem a hozzavalokban meg nem vagyok biztos.
Tudna vki segiteni?
Thx :)
Deni

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: catv-d5deb692.bp04catv.broadband.hu)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS