1. |
grillcsirke (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Sztrapacska (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
3. |
balzswam ecet- (mind) |
34 sor |
(cikkei) |
4. |
Gesztenye (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: kaposzta savanyitas (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: Szalina Koser etolaj kerdes (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
7. |
zold borscs (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | grillcsirke (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Rea irta:
>Van valakinek otlete, hogyan lehetne ugyanazt
>az izt kihozni ugy, hogy nem egesz csirket hasznalok?
Tobb ismerosomtol hallottam, hogy a soagyon (sóágyon) sult csirke egeszen
hasonlo lesz. Egy tepsi aljara kell elteriteni 1-2 cm vastagsagban durva
sot, es erre kell fektetni a csirket, ill. a csirkealkatreszeket. :-)
Normal gaz- ill. villanysutoben is elkeszitheto. A sutes kozben kifolyo
"levet" a so felissza, tehat nem fo meg benne a csirke, hanem valoban megsul.
Otletkent meg eszembe jutott, hogy letezik olyan tepsi, amiben egy racs is
van, kb. 1 cm-re a tepsi aljatol. Ha erre teszed ra a csirkecombokat, es a
suto grillezo funkciojat kapcsolod be, egeszen biztosan finom ropogos lesz
a csirkecombok bore. Gondolom, ezt hianyoltad a legjobban.
sziasztok,
Zita
|
+ - | Re: Sztrapacska (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Itt a sztrapacskarecept, de keress mar nekem, kerlek egy rantott velo receptet
es egy linzertesztat, mert kijottem ezek nelkul Montevideoba, kosz.
ahany szemely, annyiszor 10 dkg turo, 10 dkg liszt, 1 tojas. Ertelem szeruen 2
szemelyre 2 tojas, 20 dkg......
plusz viz, kicsi so, osszekeverni nokisra. sutoben, jenaiban kisutni ugy, hogy
egy reteg noki, egy reteg piritott hagyma, egy reteg szalonna, egy reteg tejfol
. Ennyi. Kuldd a velot, kerlek!!!! Szia.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: r200-2-32-176.adinet.com.uy)
|
+ - | balzswam ecet- (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Bea!
A balzsam ecet, hogy hogyan keszul, pontosan nem tudom, de itt nem beszelnek
erlelt mustrol, hanem sok even keresztul erlelt borecetrol, amiket aztan
mindenfele fuszerekkel izesitenek. Nekem is van vagy 25 eves borecetem, amit
en csinaltam, nagyon finom, de mindig veszek uzletben, mindig elfelejtem
elhasznalni. Van olyan uvegem is, amibe ha nagy ritkan iszunk bort, es
kimarad, beleontom. Kozben erlelodik.
A balzsamos ecetet mindenre lehet hasznalni (nem eltevesre), de foleg
salatahoz. Nagyon finom. En is legtobb esetben ezt hasznalom. De pl. meg a
foldi epret is lehet balzsam ecettel belocsolni es igy enni. Allitolag
nagyon finom, nem tudom, mert mindig elfelejtem kiprobalni.
A basmati rizst mi is nagyon szeretjuk, majdnem mindig azt fozok. En a
mikroban szoktam elkesziteni. Egy jenai talba teszek egy bogre rizst, ket
bogre tejet, egy kis sot, egy kis oliva olajat. 20 percre beteszem a mikro
es a suto kombinaciojat bekapcsolva, kesz is van. Akkorra mar a viz eltunt,
kiveszem, es a fogyasztasig folpack-al letakarom.
Udv. Izabella
> Itt most nagy divatja van a balzsamecetnek, ami az olasz Modena
> specialitasa es az igazi tobb evig hordoban erlelt 30-40 dollarba is
> kerul egyu kis uveggel. Tomeny edes mustbol erjesztett borecet
> tulajdonkeppen. Vannak olcsobb utanzatok par dollarert is. Nekem is van
> kozepes arfekvesu es grillpacba hasznaltam husokhoz es zoldsegekhez.
> Izabellat kerdeznem az olaszok mihez hogyan hasznaljak a balzsamecetet?
> A masik: nemregen vettunk basmati rizst. Ezt India bizonyos reszein
> termesztik. Nem tudom otthon lehet-e kapni, de ha igen probaljatok ki.
> En sose szerettem a rizst, de ez isteni finom. Egyszeru parolt rizskent
> magaban is nagyon finom ize van, ossze se lehet hasonlitani a sima
> rizzsel. Mostmar megertem hogy a vilag jelentos reszen hogy kepesek az
> emberek mindennap rizst enni.
> Bea
|
+ - | Gesztenye (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
Itt az osz es itt az ido gesztenyet es tokot sutni, annak
aki szereti. Mi mind a kettot nagyon szeretjuk, viszont nem
igazan tudom, hogyan kell a gesztenyet ugy megsutni
tepsiben, hogy puha legyen, de a belso lehaja konnyeden
elvalljon a gesztenye belsejetol. Es ha mar itt tartunk
tudja-e valaki, hogyan kell ebbol a gesztenyebol puret
kesziteni hazilag? Ha esetleg meg gesztenyes recepteket is
tudtok, akkor az is johet.
Koszi, Kupla
|
+ - | Re: kaposzta savanyitas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Ilse.
Teljessen meglepödtem a receptnek,mivel en ezt az oldalt a Internet-ben mŕ rčge
n elfelejtettem. Nagyon szčpen köszönöm. Ha idöd van, irjŕl az én E-Mailemre.
Pčter KOvacs
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: dialin-client-62-2-126-230.hispeed.ch)
|
+ - | Re: Szalina Koser etolaj kerdes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
At 02:30 AM 14/10/2002 Tamas wrote:
>a temabeli etolaj gyartasa mitol koser?
>(literes kiszerelesben aruljak uzletkozpontokban)
>
>Allatok levagasaval kapcsolatban ismerem ezt a szot,
>de novenyek feldolgozasaval kapcsolatban nem tudom
>ertelmezni.
A kosersag kerdese sokretubb annal, hogy leszukitsuk az allatvagasi
es hus-tej elkulonitesi kerdesekre. Csak megemlitem, hogy ahol nagyobb
letszamu zsidosag el, mint pld New-Yorkban, vagy nalunk, Montrealban,
me'g koser mosopor is kaphato...
Felesleges ezekre a kerdesekre kiterni altalanos konyhai szempontbol,
eleg annyit tudni, hogy a kosersagnak foleg tisztasagi es elkulonitesi
szempontjai vannak, igy a koser olaj semmiben nem kulonbozik mas olajtol,
legfeljebb dragabb.
Viszont a koser termek tisztasaga es tiszta kezelese jobban garantalt, mint
a tobbie, ami esetleg szempont lehet, ha egyebkent "gyanus" szallitoktol
szarmazik az aru, pld ha volt precedens tisztatlansagra vagy romlottsagra.
A hustermekeknel meg megemlitem azert, hogy a kosereles az eloirasos
vagason es kive'reztetesen kivul me'g sozasbol majd kia'ztatasbol all,
ami bizonyos mertekig elveszi a hus izet, amit erosebb fuszerezessel
kell potolni. Aki a koser hushoz szokott, az nem is veszi ezt eszre, de aki
csak alkalomszeruen vesz koser hust, azt esetleg csalodas fogja erni.
Samuka
|
+ - | zold borscs (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Nem tud vki egy jo zold borscs receptet?
Anyukam amikor kicsi voltam eleg sokszor csinalt
es most en is szeretnem elkesziteni csak nincs hozza
receptem a hozzavalokban meg nem vagyok biztos.
Tudna vki segiteni?
Thx :)
Deni
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: catv-d5deb692.bp04catv.broadband.hu)
|
|