1. |
Karfiol,csalamade (mind) |
63 sor |
(cikkei) |
2. |
Konyvtar (mind) |
145 sor |
(cikkei) |
3. |
Sziasztok! (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Karfiol,csalamade (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Lista!
Idaig csendes olvasoja voltam a listanak, de most nekem is volna egy keresem.
Ma voltam a csarnokban, es lattam, hogy a kedvencem, a karfiol 48Ft-ba kerül.
Vitték is telerakva a nagy szatyrokat, meg is kerdeztem egy ferfit, hogy mi les
z
ebbol, azt mondta hogy lesavanyitja.Nem volt mar idom kifaggatni, hogy hogy kel
l
csinalni, mert siettem dolgozni. Az volna a keresem, hogy ha tudja valaki hogy
kell
hazilag ezt csinalni,akkor irja meg legyenszives, talan mast is erdekel.
Zsuzsa!
Itt kuldok a listarol kimentett csalamade recepteket, a szerzok nevei is alatta
vannak,
remelem nem sertem meg oket, hogy ujbol kozreadom
Csalamade
4,5 kg kaposzta, paprika, hagyma, sargarepa, zoldparadicsom
40 dkg cukor
7 dkg so
1 kaveskanal (mokkas) borkenpor
1 kaveskanal (mokkas) natrium-benzonat
3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecet
komenymag, egesz bors, baberlevel,
Osszekeverni es masnap uvegekbe tolteni.
Cintia
Csalamade recept
1.5 kg kaposzta
1.5 kg zoldpaprika
1.5 kg uborka
0.5 kg makoi voroshagyma
0.5 kg cukor
0.3 l etelecet /20 %-os/
7 dkg so
1 kaveskanal borke'n
1 mokkaskanal szalicil
Zoldsegeket finomra gyalulni, az egeszet
hidegen jol osszekeverni es 1 napig allni
hagyni. Viz nem kell hozza, az allas alatt
ereszt annyi levet amennyi kell!
Utana uvegekbe rakni, lezarni.
Nem kifejezetten erdemes te'len csinalni,
de garantaltan finom es idoallo. Nem
szabad fe'meszkozzel belenyulni, akkor
nyitva is elall. Igaz, hamar elfogy.. : )
Udv: Andras
Ez utobit en is megcsinaltam, tettem hozza meretaranyosan zold paradicsomot i
s,
-- olyan csiposre csinalod, ahogy szereted --
hat mit mondjak, nem fog sajnos karacsonyig kitartani.
Mindenkit szeretettel udvozlok
EVA
|
+ - | Konyvtar (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udvozlok mindenkit!
Mivel az en otletem volt a konyjegyzek, ezert megkezdem:
-a polcon levo sorrendben...-
1. Ta'rgyik Sandor, Nagy Laszlo
Hidegkonyhai szakacsmuveszet
Kozgazdasagi es Jogi Konyvkiado, 1983.
2. Magyar etelek regen es ma
Kozgazdasagi es Jogi Konyvkiado, 1984.
3. To:ro:k Sandor-Mercz Arpad
Magyar borkultura
Mezogazda Kiado, 1997.
4. Mo'zer Istvan, Rakoczi Janos, Schulhof Geza, Szinder Laszlo, Tu'ro's
Emil, Venesz Jozsef
Szakacskonyv
Kereskedelmi Kiado, 1954.
5. Szabo Vilma
Vilma neni salata receptjei
E'sz-e'rv Bt. 1996.
6. Szabo Vilma
Vilma neni savanyitasi titkai
E'sz-e'rv Bt. 1996.
7. Vancza es Tarsai
A mi sutemenyeskonyvunk
Vancza es Tarsa Tapszer es Vegyeszeti Gyar 1936
Kozgazdasagi es Jogi Konyvkiado, 1986.
8. R. Szepessy Ilona
Francia konyha
Minerva, 1984.
9. Mikrohullam
Szakacskonyv es kezelesi utmutato
Bibliote'ka Kiado
10. Kedvenc receptjeim
Infarktus utan - dietaskonyv
Gloria Konyvkiado Debrecen
11. Le'vai Vera
Kelet-europai szakacskonyv
Minerva Bp. 1983.
12. Le'vai Vera
Szakacskonyv abeceben
RTV-Minerva Bp. 1981.
13. Vitalij Lvovics Begunov
Sajtok konyve
Mezogazdasagi Kiado 1983.
14. Lorraine Whiteside
Karob nyalanksagok
O:koszerviz Kft.
15. F. Nagy Angela
A csalad szakacskonyve
Kossuth Konyvkiado, 1986.
16. Unger Karoly
Isteni izek
221 vegetarianus recept 41 orszagbol
Hare Krisna Kozponti Iroda, 1998.
17. Hargitai Gyorgy
Sussunk, fozzunk szabadtuzon!
Konyvkucko Kiado, 2000.
18. Doborjan Karolyne, Go:nczne Szabados Ildiko
Eteleink szojaval
Feherjetechnologiai Tudomanyos Termelesi Egyesulet, 1988.
19. Sarah Brown
Mikrohullamu szakacsmuveszet
Novotrade Kiado, 1991.
20. Indy Ridgway
Vitaminok es asvanyi anyagok (reformkonyha)
Golden Book kiado, Bp. 1996.
21. F. Nagy Angela
Inyenc falatok- alufolias etelreceptek
Papir es Irodaszer Nagykereskedelmi Vallalat, 1970. korul
22. Bokor Katalin
Befozes cukor nelkul? Receptek
TEXT Gm. Dunaujvaros, 1994.
23. A negy alapiz szakacskonyve
a. E'des (Dworscha'k Erno, Frank Julia, Sza'nto Andras, 1989)
b. Savanyu (Aranyossy Arpad, 1987)
c. So's (Dworscha'k Erno, Frank Julia, Gundel Imre, 1986)
d. .... ezt mar nem sikerult beszereznunk... :-((
24. Sarah Braun
Vegetarianus szakacskonyv
Park Kiado, 1996.
25. Dr. Oetker
Karacsonyi edessegek
GABO konyvkiado es Kereskedo Kft. Bp. 1982.
26. Poos Laszlone
Bogracsetelek
Vianco Kiado, 1986.
27. Dr. Oetker
Unnepi edessegek
Karacsonyi receptek 3. 4. 9. 15. sz. receptgyujtemenye.
28. SPAR receptek
Pizzak
Kinai etelek
Salatak
Alexandra Kiado
29. Lurz Gerda
A 100 legjobb recept szabadtuzon
Stb. konyvek 1999.
30. F. Nagy Angela
Salata ABC
Medicina Kiado Bp. 1989.
31. Huba Zsuzsa, Stadler Mari
Tanacsok es receptek mikrohullamu sutohoz
Kelenfo:ld Kiado, 1989.
32. Ve'gh Julia
Szakacskonyv fiataloknak
Ifjusagi lap es Konyvkiado Vallalat, 1984.
33. Planetas receptgyujtemeny
1983-tol
No, a mienk ennyi. Ha valakit valami reszeletesebben erdekel, varom a
levelet!
Udvozlettel:
Lajos
|
+ - | Sziasztok! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Laja kérte a cékla recepteket, minden kiszedtem,ami csak volt a gépemen. De
nem minden próbáltam, azért felelősséget nem vállalom.
Cékla saláta: A főtt céklát tetszés szerinti karikákra vágjuk és az alábbi
lével öntjük le: 5 dl víz
1 csapott teáskanál só, 16 csapott evőkanál cukor, 10 evőkanál ecet (10
%-os), 1 csapott mokkáskanál köménymag (szűrőbe teve), 1 szál közepes
torma.
A fentieket összefőzőm (kicsit forrjon) majd melegen a céklára öntöm. Hűtőbe
teve hetekig eláll.
CÉKLASALÁTA TORMÁVAL 2 cékla, 1 evőkanál ecet, 3 dl tejföl, 2 evőkanál
cukor, őrölt kömény, só, 1 evőkanál ecetes torma, köménymag, 5 dkg dió
A megfőtt céklát csíkokra vágjuk, és ecetes, cukros salátalében hűtjük ki.
Tálalás előtt a tejfölt összekeverjük a tormával, ízlés szerint sóval,
köménymaggal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a leszűrt céklát, tetejére
diógerezdeket teszünk. Salátalevéllel bélelt tányéron tálaljuk.
NYERS CÉKLASALÁTA 2 lereszelt cékla, 1 savanykás lereszelt alma, 1 kis fej
hagyma, 2 dl joghurt, 1 evőkanál citromlé, tengeri só, 1 csokor
petrezselyem.
SZENDVICSKRÉM CÉKLÁVAL 20 dkg vajkrém, 15 dkg nyers reszelt cékla, só,
snidling, köménymag.
SVÉD KOLBÁSZKÁK 40 dkg sertés-és marha hús, 20 dkg főtt lereszelt cékla, 1
lereszelt hagyma, 1 áztatott száraz zsemle, 1 tojás, 1 teáskanál vágott
kapribogyó, só, fehér bors, zöldpetrezselyem. Minden összekeverni, hirtelen
megsütni.
Üdv. Vera.
|
|