Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 991
Copyright (C) HIX
2001-10-28
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Karfiol,csalamade (mind)  63 sor     (cikkei)
2 Konyvtar (mind)  145 sor     (cikkei)
3 Sziasztok! (mind)  31 sor     (cikkei)

+ - Karfiol,csalamade (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Lista!

Idaig csendes olvasoja voltam a listanak, de most nekem is volna egy keresem.
Ma voltam a csarnokban, es lattam, hogy a kedvencem, a karfiol 48Ft-ba kerül.
Vitték is telerakva a nagy szatyrokat, meg is kerdeztem egy ferfit, hogy mi les
z
ebbol, azt mondta hogy lesavanyitja.Nem volt mar idom kifaggatni, hogy hogy kel
l
csinalni, mert siettem dolgozni.  Az volna a keresem, hogy ha tudja valaki hogy
 kell 
hazilag ezt csinalni,akkor irja meg legyenszives, talan mast is erdekel.

Zsuzsa!

Itt kuldok a listarol kimentett csalamade recepteket, a szerzok nevei is alatta
 vannak, 
remelem nem sertem meg oket, hogy ujbol kozreadom 

Csalamade
4,5 kg kaposzta, paprika, hagyma, sargarepa, zoldparadicsom
40 dkg cukor
7 dkg so
1 kaveskanal (mokkas) borkenpor
1 kaveskanal (mokkas) natrium-benzonat
3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecet
komenymag, egesz bors, baberlevel,
Osszekeverni es masnap uvegekbe tolteni.


Cintia   

Csalamade recept
1.5 kg kaposzta
1.5 kg zoldpaprika
1.5 kg uborka
0.5 kg makoi voroshagyma
0.5 kg cukor
0.3 l    etelecet /20 %-os/
7 dkg  so
1 kaveskanal borke'n
1 mokkaskanal szalicil

Zoldsegeket finomra gyalulni, az egeszet
hidegen jol osszekeverni es 1 napig allni
hagyni. Viz nem kell hozza, az allas alatt
ereszt annyi levet amennyi kell!
Utana uvegekbe rakni, lezarni.
Nem kifejezetten erdemes te'len csinalni,
de garantaltan finom es idoallo. Nem
szabad fe'meszkozzel belenyulni, akkor
nyitva is elall. Igaz, hamar elfogy.. : )

Udv: Andras

  Ez utobit en is megcsinaltam, tettem hozza meretaranyosan zold paradicsomot i
s,
    --  olyan csiposre csinalod, ahogy szereted  --
hat mit mondjak, nem fog sajnos karacsonyig kitartani.

Mindenkit szeretettel udvozlok 


EVA
+ - Konyvtar (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udvozlok mindenkit!
Mivel az en otletem volt a konyjegyzek, ezert megkezdem:
-a polcon levo sorrendben...-

1. Ta'rgyik Sandor, Nagy Laszlo
    Hidegkonyhai szakacsmuveszet
    Kozgazdasagi es Jogi Konyvkiado, 1983.

2. Magyar etelek regen es ma
    Kozgazdasagi es Jogi Konyvkiado, 1984.

3. To:ro:k Sandor-Mercz Arpad
    Magyar borkultura
    Mezogazda Kiado, 1997.

4. Mo'zer Istvan, Rakoczi Janos, Schulhof Geza, Szinder Laszlo, Tu'ro's
Emil, Venesz Jozsef
    Szakacskonyv
    Kereskedelmi Kiado, 1954.

5. Szabo Vilma
    Vilma neni salata receptjei
    E'sz-e'rv Bt. 1996.

6. Szabo Vilma
    Vilma neni savanyitasi titkai
    E'sz-e'rv Bt. 1996.

7. Vancza es Tarsai
    A mi sutemenyeskonyvunk
    Vancza es Tarsa Tapszer es Vegyeszeti Gyar 1936
    Kozgazdasagi es Jogi Konyvkiado, 1986.

8. R. Szepessy Ilona
    Francia konyha
    Minerva, 1984.

9. Mikrohullam
    Szakacskonyv es kezelesi utmutato
    Bibliote'ka Kiado

10. Kedvenc receptjeim
      Infarktus utan - dietaskonyv
      Gloria Konyvkiado Debrecen

11. Le'vai Vera
      Kelet-europai szakacskonyv
      Minerva Bp. 1983.

12. Le'vai Vera
      Szakacskonyv abeceben
      RTV-Minerva Bp. 1981.

13. Vitalij Lvovics Begunov
      Sajtok konyve
      Mezogazdasagi Kiado 1983.

14. Lorraine Whiteside
      Karob nyalanksagok
      O:koszerviz Kft.

15. F. Nagy Angela
      A csalad szakacskonyve
      Kossuth Konyvkiado, 1986.

16. Unger Karoly
      Isteni izek
      221 vegetarianus recept 41 orszagbol
      Hare Krisna Kozponti Iroda, 1998.

17. Hargitai Gyorgy
      Sussunk, fozzunk szabadtuzon!
      Konyvkucko Kiado, 2000.

18. Doborjan Karolyne, Go:nczne Szabados Ildiko
      Eteleink szojaval
      Feherjetechnologiai Tudomanyos Termelesi Egyesulet, 1988.

19. Sarah Brown
      Mikrohullamu szakacsmuveszet
      Novotrade Kiado, 1991.

20. Indy Ridgway
      Vitaminok es asvanyi anyagok (reformkonyha)
      Golden Book kiado, Bp. 1996.

21. F. Nagy Angela
      Inyenc falatok- alufolias etelreceptek
      Papir es Irodaszer Nagykereskedelmi Vallalat, 1970. korul

22. Bokor Katalin
      Befozes cukor nelkul? Receptek
      TEXT Gm. Dunaujvaros, 1994.

23. A negy alapiz szakacskonyve
      a. E'des (Dworscha'k Erno, Frank Julia, Sza'nto Andras, 1989)
      b. Savanyu (Aranyossy Arpad, 1987)
      c. So's (Dworscha'k Erno, Frank Julia, Gundel Imre, 1986)
      d. .... ezt mar nem sikerult beszereznunk... :-((

24. Sarah Braun
      Vegetarianus szakacskonyv
      Park Kiado, 1996.

25. Dr. Oetker
      Karacsonyi edessegek
      GABO konyvkiado es Kereskedo Kft. Bp. 1982.

26. Poos Laszlone
      Bogracsetelek
      Vianco Kiado, 1986.

27. Dr. Oetker
      Unnepi edessegek
      Karacsonyi receptek 3. 4. 9. 15. sz. receptgyujtemenye.

28. SPAR receptek
      Pizzak
      Kinai etelek
      Salatak
      Alexandra Kiado

29. Lurz Gerda
      A 100 legjobb recept szabadtuzon
      Stb. konyvek 1999.

30. F. Nagy Angela
      Salata ABC
      Medicina Kiado Bp. 1989.

31. Huba Zsuzsa, Stadler Mari
      Tanacsok es receptek mikrohullamu sutohoz
      Kelenfo:ld Kiado, 1989.

32. Ve'gh Julia
      Szakacskonyv fiataloknak
      Ifjusagi lap es Konyvkiado Vallalat, 1984.

33. Planetas receptgyujtemeny
      1983-tol

No, a mienk ennyi. Ha valakit valami reszeletesebben erdekel, varom a
levelet!
Udvozlettel:
Lajos
+ - Sziasztok! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Laja kérte a cékla recepteket, minden kiszedtem,ami csak volt a gépemen. De
nem minden próbáltam, azért felelősséget nem vállalom.

Cékla saláta: A főtt céklát tetszés szerinti karikákra vágjuk és az alábbi
lével öntjük le: 5 dl víz
1 csapott teáskanál só, 16 csapott evőkanál cukor, 10 evőkanál ecet (10
%-os),   1 csapott mokkáskanál köménymag (szűrőbe teve),   1 szál közepes
torma.
A fentieket összefőzőm (kicsit forrjon) majd melegen a céklára öntöm. Hűtőbe
teve hetekig eláll.

CÉKLASALÁTA TORMÁVAL 2 cékla, 1 evőkanál ecet, 3 dl tejföl, 2 evőkanál
cukor, őrölt kömény, só, 1 evőkanál ecetes torma, köménymag, 5 dkg dió
A megfőtt céklát csíkokra vágjuk, és ecetes, cukros salátalében hűtjük ki.
Tálalás előtt a tejfölt összekeverjük a tormával, ízlés szerint sóval,
köménymaggal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a leszűrt céklát, tetejére
diógerezdeket teszünk. Salátalevéllel bélelt tányéron tálaljuk.

NYERS CÉKLASALÁTA 2 lereszelt cékla, 1 savanykás lereszelt alma, 1 kis fej
hagyma, 2 dl joghurt, 1 evőkanál citromlé, tengeri só, 1 csokor
petrezselyem.

SZENDVICSKRÉM CÉKLÁVAL 20 dkg vajkrém, 15 dkg nyers reszelt cékla, só,
snidling, köménymag.

SVÉD KOLBÁSZKÁK 40 dkg sertés-és marha hús, 20 dkg főtt lereszelt cékla, 1
lereszelt hagyma, 1 áztatott száraz zsemle, 1 tojás, 1 teáskanál vágott
kapribogyó, só, fehér bors, zöldpetrezselyem. Minden összekeverni, hirtelen
megsütni.

Üdv. Vera.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS