1. |
mi legyen a maradekbol... (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
2. |
Ananaszos felfujt... (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
3. |
Gongyolt zoldbab... (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
4. |
Rizsfelfujt... (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
5. |
Kerdes a tojasrol (mind) |
34 sor |
(cikkei) |
|
+ - | mi legyen a maradekbol... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhamuveszek!
Ugy latom, mindenki csak piheg a husveti nagy trakta utan, es nemhogy enni,
de meg receptet irni sincs kedve. :-)
Biztos mindenkinek rengeteg sonkaja maradt, es mi ugyan
csak szeleteltet vettunk, de hogy ki ne maradjunk a sok jobol, kaptunk egy
fel tarjat. :-) Nekialltam kotyvasztani.
Mivel a mult heten rengeteg tesztafelet ettunk, nem akartam sonkastesztat
csinalni, ezert improvizaltam. :-) Talan sonkas-hagymas tort krumplinak
lehetne nevezni, szerintem irto finom lett. :-))
Hejaban megfoztem par krumplit, amig fott, addig egy keves szalonnat
felkockazva kiolvasztottam (bacon-nel szerintem meg finomabb), a zsiron
megpiritottam par szelet aprora vagott tarjat, meg ket kis fej felapritott
voroshagymat.
A fott krumplit meghamoztam, felkarikaztam, soztam, borsoztam, es
hozzakevertem a hagymas - sonkas kevereket, es osszedzsumaltam. :-)
Eredetileg meg akartam ra sajtot reszelni, es a sutoben kicsit megpiritani,
de a gyerekeim mar ehesek voltak, es ravetettek magukat a kajara. :-)) Egy fel
pillanat alatt eltuntettek. :-)
sziasztok,
Zita
|
+ - | Ananaszos felfujt... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok!
Hozzavalok:
20 dkg ananasz (darabolt konzerv)
4 tojas
8-8 dkg porcukor, mandula es liszt
5 dkg piskotamorzsa
2 dl tejszin.
A tojassargakat 6 dkg cukorral habosra keverjuk, hozzaadjuk
a durvara orolt mandulat. A tojasfeherjebol 2 dk porcukorral kemeny
habot verunk, es a liszttel egyutt a tojassargajahoz keverjuk. A masszat
kivajazott, piskotamorzsaval megszort formaba ontjuk. Megszorjuk az
ananaszdarabokkal, majd vizfurdobe allitjuk a format, es elomelegitett
sutoben megsutjuk. A formabol kiboritva edes tejszinhabbal diszitjuk.
--
(Ollozas!)
Jo etvagyat! :)
<<<<<<<<> Üdv.:Csavajda László <>>>>>>>>>
|
+ - | Gongyolt zoldbab... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok!
Sos vizben puhara fozunk 50 dkg megtisztitott zoldbabot, majd
lecsurgatjuk. Nyolc kotegbe osztjuk, a szalakat osszefogjuk, es mindegyik
koteget 1-1 gepsonkaszeletbe gongyoljuk. Kivajazott tuzallo talra egymas
melle fektetjuk. 4 dkg vajbol egy pupozott ek. liszttel vilagos rantast
keszitunk, egy keves zoldbab fozolevel felengedjuk, suru martassa forraljuk,
majd a tuzrol leveve hozzakeverunk 2 dl tejfolt meg 1 nagy csokor finomra
vagott petrezselymet. A zoldbabra ontjuk es a tetejet 5 dkg reszelt sajttal
meghintjuk. Lehet martas nelkul is kesziteni, akkor a gongyolegekre
hajszalvekony sajtszeleteket fektetunk, egy keves vajat ramorzsalunk.
A forro sutoben megsutjuk, de nem piritjuk meg.
--
(Ollozas!)
Jo etvagyat! :)
<<<<<<<<> Üdv.:Csavajda László <>>>>>>>>>
|
+ - | Rizsfelfujt... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok!
Alaposan megmosunk 30 dkg rizst, majd leontjuk annyi vizzel,
hogy epp ellepje. Kis langon addig fozzuk, amig a vizet magaba nem
szivta, akkor raontunk boven tejet, es egy csipet soval meg 5 dkg vajjal
izesitjuk. Puhara fozzuk, majd kihutjuk. Alaposan kikeverunk 6 tojassargajat
10 dkg cukorral, belereszeljuk 1 fel citrom hejat, hozzaadjuk a fott rizst,
vegul a tojasok kemeny habba vert feherjet. Alaposan kizsirozott, zomancos
tepsibe ontjuk, es a sutoben megsutjuk. Ha melegen akarjuk adni, ajanlatos
vizes kessel kockakra vagni. Ha hidegen szandekozunk talalni, akkor a
tepsiben hagyjuk kihulni, utana mar konnyen szeletelheto. Mindenkepp
kinaljunk hozza barackizt, amit egy keves rummal is megbolondithatunk,
ha nem gyerekeknek adjuk, de jo hozza a suru malnaszorp is.
--
(Ollozas!)
Jo etvagyat! :)
<<<<<<<<> Üdv.:Csavajda László <>>>>>>>>>
|
+ - | Kerdes a tojasrol (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Mindenki elutazott, vagy leszoktatok a fozesrol? :-))
>Felado : [Non-Profit
Organization]
>Temakor: Re: *** HIX KONYHA *** #526 ( 5 sor )
>Idopont: Thu Apr 27 12:51:07 EDT 2000 KONYHA #527
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Tisztelt szerkesztoseg,
>kerem tovabbra is kuldjek szamomra a Konyhat!
>Az 526 volt az utolso szam amit megkaptam.
>Koszonettel:
Nekem is feltunt, hogy sehol egyetlen HIX Konyha:-(, no eppen
gondoltam, tenni kene valamit a felkutatasra, amikor megtalaltam a
fenti reklamalast. Masnak is hianyzik, ugy latszik. :-))
Vegre az 526-os utan, megerkezett az 527-es !! ;-) A konyhai elet
nincs megszakitva, csak egy kis unnepi szusszanas volt. ;-) Annyi
finomsag utan jo volt vegre egy zoldborso levest, es egy kis turos
tesztat enni. :-))) Tegnapra mi mar mindenesetre igy voltunk itthon.
A tojas felhasznalasaval kapcsolatban vetodott fel bennem az a kerdes,
hogy vajon a vallasos zsido eteleknel hogyan lehet felhasznalni a
tojast. Hiszen azt tudom, hogy tejes etelt nem szabad osszekeverni
husos etellel, annyira nem, hogy 2 teljesen kulon szekrenyben tartjak
a husos, illetve a tejes edenyeket.
De vajon mi a helyzet a tojassal? A Szentiras, illetve a Talmud ad-e
erre valamilyen utmutatast? Esetleg tud valaki ebben segiteni nekem,
hogy mi a megoldas? Remelem nem vagyok off topic. :-))
Szeretettel Zsoka
|
|