Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1366
Copyright (C) HIX
2002-12-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 mezes lapos suti receptje (mind)  40 sor     (cikkei)
2 Tarka receptek / Koretek, fozelekek, feltetek 1 (mind)  98 sor     (cikkei)

+ - mezes lapos suti receptje (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello konyhások,
szeretettel küldöm ezt a receptet. Az unokatesom kerte el, mert
annyira izlett neki ez a sutemeny anno.
Tesztához hozzavalok:
           75 dkg liszt
           25dkg margarin
           1 bögre kristalycukor
           1 kaveskanal so
           1 sutopor
           ezt el kell keverni
           1/2 citrom heja
           1 egesz tojas
           + 2 sargaja
           3 kefir egyenként lassan adogatni, (lehet, hogy eleg 2kefir)
           evokanalnyi mez
           par csepp rum es olaj
           ezt összedolgozni, 3 cipot formalni beloluk, vekonyra
           kinyujtani tepsi hatuljan megsutni.
           ha kesz lehet beletölteni a kremet (lsd alant)
Krémhez:
        15 dl tej
        60 dkg margarin
        6 pupos evokanál liszt
        12 ------"------ k.cukor
        felfozni, majd ketteosztani
        + csokikremhez kell meg:
        3 evokanal cukrozott kakao
        2 evokanal fozokakao
        + vanilia kremhez pedig 5 vanilia cukrot adagolni
Tetején a csokimazat többfelekepp lehet csinálni, en talaltam egy
egyszerubbet:
15 dkg vaj + 10dkg porcukor + 1 nagy kaveskanál fozokakao
ha kesz, mehet a hutobe, masnap lehet szeletelni!
Jo etvagyat hozza!

Kedves mindnyajatoknak kellemes karacsonyi konyhatunderkedest, es
meg nagyon sok jo es finom recepteket az uj evre!


Andi                         mailto:
+ - Tarka receptek / Koretek, fozelekek, feltetek 1 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

mar egyszer elkuldtem, valahol elveszett utkozben!
------------------------------
Udv.: Misi

KORETEK, FOZELEKEK, FELTETEK

Taplalkozasunkban egyre nagyobb szerephez jutnak a zoldsegfelek. Videkunkon
sokfele megterem, es kituno fozelekek, koretek keszithetok beloluk. Lehetoleg
parolassal, ne fozessel keszitsuk, utana habarassal suritsuk, keruljuk a
rantast. Kulonfele sult, parolt es fott husokhoz koretet talalunk, szarazabb
husokhoz ledusabb, szaftos husokhoz szarazabb koretet adunk. A husok es a
koretek kozotti aranyt igyekezzunk jol eltalalni. A sok koret ugyanis elnyomja
a hus jellegzetes izet. Az izlesesen talalt koret esztetikus, etvagygerjeszto,
a kulonfele zoldsegekbol keszult koretek mar latvanykent is javitjak a
felszolgalt etel minoseget.

TOLTOTT TOJAS
Hozzavalok: 2 kanal tejfol, 8+4 tojas, 10 dkg torma, izles szerint so, ecet,
cukor, suteshez 2 dl olaj, 20 dkg morzsa, liszt.

Nyolc tojast kemenyre fozunk, megtisztitjuk, hosszaban kettevagjuk, kiszedjuk
a sargajat, osszetorjuk, es elkeverjuk 2 kanal tejfollel. A tormat
lereszeljuk, hozzaadunk izles szerint
1 kaveskanal sot, 1 evokanal cukrot, 1-2 evokanal ecetet, osszekeverjuk a
tojassargajaval.
A masszat visszatesszuk a tojasfeherjebe, fogvajoval osszetuzzuk. Megforgatjuk
lisztbe, tojasba, morzsaba es az olajban megsutjuk. Ovatosan kivesszuk a
fogvajot. A rantott tojas hidegen, melegen is jo, aki szereti, tobb tormat is
tehet bele. Krumplipurevel talaljuk.
Otlet: Ha a tormat ugyanigy elkeszitve 30 dkg daralt husbol keszult
fasirozotthoz adjuk, izletes hust kapunk.
Takacs Viktoria, Bacsfoldvar

TOLTOTT PAPRIKA BURGONYAVAL
A burgonyat lereszeljuk es kinyomkodjuk, majd osszekeverjuk reszelt hagymaval.
Borssal, soval izesitjuk. A masszaval megtoltjuk a paprikakat. Bo olajban
kisutjuk, tejfollel talaljuk.
Orlovics Ilonka, Szabadka

PAROLT KAPOSZTA SONKABAN
Hozzavalok: 8-12 szelet gepsonka, 1 kg savanyu kaposzta, 10-15 dkg szalonna, 1
baberlevel, so, bors.

A szalonnat apro kockakra vagjuk es kisutjuk, ennek a zsirjan megparoljuk a
savanyu kaposztat, pici vizzel, baberlevellel, borssal, soval es csipetnyi
cukorral izesitjuk. Mikor megpuhult, a sonkaszeletekbe toltjuk es feltekerjuk.
Burgonyapurevel talaljuk.
Szemu Melinda, Szabadka

BUJTATOTT TOJAS
Hozzavalok: 70 dkg burgonya, 6 tojas, 2 dl tejfol, 8 dkg margarin, egy keves
currypor, bors,
1 nagy fej voroshagyma, so, 2 evokanal zsemlemorzsa.

A burgonyat megfozzuk, leszurjuk, krumplinyomon attorjuk es osszekeverjuk a
tejjel, a tejfollel es 3 dkg margarinnal. Ha kihult, belekeverjuk a habosra
felvert 2 tojast, a sot, a borsot, valamint a lereszelt voroshagymat. Egy kis
tuzallo talat kikenunk 2 dkg margarinnal, megszorjuk a zsemlemorzsaval, majd
beleteritjuk a tojasos burgonyapuret. Negy feszket melyitunk bele, amelyekbe
beleontjuk a tojasokat ugy, hogy lehetoleg egyben maradjanak. A tojasokat
betakarjuk egy kis burgonyapurevel, majd egyenletes simara igazitjuk a
tetejet. Ramorzsoljuk a maradek margarint, es elomelegitett sutoben szep
pirosra sutjuk. Kockakra vagva ugy talaljuk, hogy minden adagban legyen egy
tojas.

TARKA SAJTOS BURGONYATEKERCS
4 tojassargajat 10 dkg margarinnal kikeverunk, hozza adunk 4-5 fott, attort
burgonyat, sot, 15 dkg lisztet. Belekeverjuk a tojasok kemenyre vert habjat.
Jol kikent, lisztezett tepsibe tesszuk es kozepmeleg sutoben sutjuk. A sutobol
kiveve, tiszta, megnedvesitett konyharuhara boritjuk. Meghintjuk reszelt
sajttal, meglocsoljuk olvasztott zsirral elkevert tejfollel.
A konyharuha segitsegevel osszetekerjuk. A tepsibe visszateve meg nehany
percig sutjuk. Talalaskor meghintjuk keves reszelt sajttal, megkenjuk
tejfollel es forron talaljuk. Keszithetjuk velovel, gombaval, sonkaval.

TOLTOTT BURGONYAGOMBOC
6 nagyobb burgonyat elozo nap megfozunk. Meghamozzuk,es lereszeljuk,
hozzaadunk 5 dkg buzadarat, 1 egesz tojast, annyi lisztet, amennyit felvesz es
sot izles szerint. A tesztabol gombocokat formalunk. 20 dkg fustolt szalonnat
apro kockakra vagunk, es pirosra sutjuk.
A kisult szalonnat osszekeverjuk 20 dkg reszelt sajttal es 1 tojassal. Ezzel
toltjuk meg a gombocokat, majd sos, forro vizben kifozzuk. A gombocokat talra
szedjuk, es meglocsoljuk zsirral elkevert tejfollel.
Toth VasarJulianna, Bacsszolos

SULT BURGONYA VAJDASAGI MODRA
Hozzavalok: 1,5 kg burgonya, 3 dl tej, 4 tojas, 1 evokanal liszt, so. Keves
liszt, zsir a kisutesbez.

A burgonyat karikara vagjuk, es vilagosbarnara sutjuk a zsirban. A tejet
elkeverjuk a tojassal, hozzaadjuk a lisztet, picit megsozzuk. A sult burgonyat
lerakjuk egy labasba, raontjuk a tojasos tejet, es a sutoben pirosra sutjuk.
Salataval kinaljuk.
Balo Agota, Muzslya

(Forras: Az ujvideki Magyar Szo 2002 evi husveti kiadvanya)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS