Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1753
Copyright (C) HIX
2004-04-15
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Mi hianyzik ... Amerikaban ? (mind)  14 sor     (cikkei)
2 teljes kiorlesu liszt (mind)  14 sor     (cikkei)
3 rere: Mi hianyzik...Amerikaban? ( 27 sor ) (mind)  19 sor     (cikkei)
4 Mi az a ragu? (mind)  33 sor     (cikkei)
5 re: re: Mi hianyzik...Amerikaban (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - Mi hianyzik ... Amerikaban ? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello Jozsi !

Messze menoen egyetertek veled, ezert is irtam a cikkem cimet specifikusan Rale
igh, NC kornyekre. Mert, amikor en is fenn laktam NJ-ben, akkor ott volt ket ma
gyar hentes is New Brunswick-on. A New York-i magyar hentesekrol meg mar nem is
 beszelek.  Na, meg a Sipos Bakery ! New Brunswick-on volt is egy magyar cukras
zda az Easton Ave-on kozel a St Peter korhazhoz, ahol a fiam szuletett. 

EGESZ mas elmenye lehet valakinek OH-ban, vagy New Maxico-ban, vagy ki tudja ho
l, mert hat ez az orszag tenyleg nagyon nagy. Nem lehet csak ugy egy kalap ala 
venni az egesz USA-t. 

Udvozlettel,
Janos
+ - teljes kiorlesu liszt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Régóta olvasom már a konyhát, de eddig csak néma szemlélödö voltam. Egy ismerős
ömnek olyan receptekre (keksz, kenyér, bármilyen süti) lenne szüksége, ami telj
es kiörlésü lisztből készül élesztő nélkül.
Szerintetek a  sima liszttel készült recepteket lehet helyettesiteni egy az egy
ben teljes kiörlésüvel, vagy nem?
Van valakinek ezen a téren tapasztalata?
Mindenféle  segitségnek örülnék (recept. link).

Köszönettel


Zsuzsa
+ - rere: Mi hianyzik...Amerikaban? ( 27 sor ) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Jozsi,

Igy kezdtem az irasom marcius 31.-en:
"Ha csak roviden akarok valaszolni a cimben feltett kerdesre,akkor
"minden es semmi".:)"
:)
Par mondattal kesobb:
"(Azert fontos,hogy Midwest,mert biztos vagyok benne,hogy a partokon
nagyobb a valasztek mindenbol)"

Amugy teljesen igazad van.
Azt is irtam,hogy nem sok minden hianyzik (errefele),sot me'g a
Turorudit is emlitettem:)
Tudtommal a mak termesztese van betiltva,de "tonnaszamra" is csak a
nagybani elelmiszerkereskedesek raktaraiban lehet kapni.
De azert jo,hogy bekukkantottal a Konyhaba!

Udv,
Eva
+ - Mi az a ragu? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni (ennyi meg annyi konyhaban toltott ev
utan:)),hogy szerintetek mit nevezunk ragunak?
Mindazt a kevereket,amiben zoldseg van,vagy ennek a kevereknek az
elkeszitesi modjat? 

A kerdes megvalaszolasaert cserebe kuldok egy "ragus" receptet:). Gyors
es egyszeru.
Egy fazek vizet "odateszunk" forrni a tesztanak.
A csirkemelleket felkockazzuk es keves (oliva) olajon addig
forgatjuk,amig kifeheredik ill. a faspatulaval felbevagva mar nem
rozsaszin a huskocka belseje.
Hozzadobunk ket gerezd (en 3 gerezdet szoktam,de mi nagyon kedveljuk:))
fokhagymat (aprora vagva).
Masik serpenyoben (vagy labosban) hagymas olajon megfuttatunk kulonbozo
zoldsegeket (ami eppen van otthon:)) pl.
gomba,sargarepa,brokkoli,zoldborso,
felontjuk fel bogre vizzel es fedo alatt puhara paroljuk oket. Amikor
kesz (kozben megfozzuk a tesztat) nyakon ontjuk tejszinnel vagy kis
liszttel habart
tejfollel es hozzakeverjuk a hushoz.
Talalaskor a tesztakupac tetejere o:ntjuk ezt a ragut.
Kb. felora alatt elkeszul.
Azt szeretem benne,hogy a zoldsegek es a teszta varialhatok,igy sohasem
sikerul egyforman.;)
Udv,
Eva




-- 
Eva Lovas >
+ - re: re: Mi hianyzik...Amerikaban (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves HIX Jozsi! 
Bocs, ha tul szemelyeskedo a megszolitas, de Teged az egesz vilag igy ismer. 
Reszemrol nagyon orulok, hogy megszolalsz, es az egesz HIX rendszert koszonom, 
sot azt hiszem a tobbiek neveben is mondhatom, koszonjuk. Ma mar tenyleg minden
ki szamara, mindenhonnan utolerheto a halo, es a HIX, ezert lehet, hogy az ujsz
ulotteknek teljesen termeszetes, de sosem felejtem el, mar majd 10 eve, amikor 
a vilag vegen, Tajvan eldugott szegleteben a magyar napilapokat lehetett olvasn
i es chatelni a csaladdal, akiket egyebkent hosszu honapokig nem lathatott az e
mber. 
Koszi, es sok sikert Neked: 
Juhász Gertrud

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS