1. |
Re: Ropogos kifliveg (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
2. |
Segitseg! (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
3. |
Re:Re: Sake es hianyzo etelek (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
4. |
malata. (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
5. |
Resztelt maj Angliaban (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Ropogos kifliveg (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Hol van mar gyerekkorom ropogos kiflivege..... :-)))))
>sziasztok,
>Zita
Ha véletlenül Dunavarsányban jársz, dolgozik ott egy idősebb pékmester,
Robi bácsi. Nála még igazi, _nem felfújt_ kiflit lehet kapni, de igyekezni
kell, mert már reggel el szokott fogyni. Ropogós, széttekerhető :) kifli.
Egy baja van csak - nem lehet abbahagyni a kiflievést :)
Topy
|
+ - | Segitseg! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Tegnap nagyon bena voltam es ugyetlenul bar, de veglegesen toroltem a 851-es
szamu konyhat.(Azt amiben az epres turotorta volt.)
Ha valekinek modjaban all kerem szepen, hogy kudje el.
Halas koszonettel:
Danka Timea
|
+ - | Re:Re: Sake es hianyzo etelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Haliho!
A KONYHA 0854-ban irta :
>Ssiasztok!
Ssssia!
>> Miert hasznalnanak a kinaiak saket? Nem a japanokra gondoltal?
>> Ennyi erovel ecetet is hasznalhatnal, az is fanyar!
>> Imho semmi koze a kettonek egymashoz! A sherry es a szamorodni
>> szolobol keszul, izvilagukon ez eroteljesen erzodik is.
>
>Kedves Suhy, hany kinai receptet ismersz te? Csak ugy kerdem, mivel ez
>egy olyan igazi szakerto valasznak tunik. Biztos ittal mar joparszor
>saket is...
>A kinaiak bizony keszitenek es hasznalnak rizsbort - csak (ha jol vagyok
>ertesulve) kisse maskepp folyik az erjesztes naluk. Nagyon sok kinai
>receptben van benne, es nagyon sok receptben szerepel a szaraz (!)
>sherry mint potlo. Ugyanis az izuk tenyleg hasonlit (pl. letezik edes
>sake is).
Nem vagyok kinai szakerto, jol latod. Csak szeretem a pontos dolgokat.
Amit leirtal, az nem mas, mint a 'Ha nincs lo, jo a szamar is' regi magyar
mondas megvalositasa. Attol mert valami olyan, meg nem az. Lehet, hogy
az etel valamilyen adalekkal olyan, attol meg nem az igazi.
Szalmabol es cukorbol is foznek alkoholtartalmu italt magyarorszagon,
az megsem bor. Etelekbe teve lehet, hogy helyettesitheti az igazit, megsem
az.
Az, hogy a kinaiak is hasznalnak rizsbort, igaz. De hogy az nem sake, az is
biztos. Nem veletlen, hogy csak a franciaorszagi Cognac megyeben fozott
borparlat a 'konyak', a tobbi csak borparlat. Mert az az, a tobbi csak
olyan.
(Bocsanat a kotozkodesert, most ilyen a hangulatom.)
LOGOFF suhy
|
+ - | malata. (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Zita irta:
>Epp nemregen hallottam, hogy mar a rozskenyer sem az igazi... Mert nem a
>rozstol barna, hanem attol, hogy _malataval szinezik_. :-(((
En a "bio" finomitatlan [barnas szinu] kristalycukrot vizslattam a
boltban.
Es majd hanyatt estem, mikor lattam, hogy malataval szinezik. Ettol
meg persze lehet jo. A kavehoz passzolna a malata ize. Probalta
valaki?
De a kristalycukor sem az igazi. Gyerekkoromban "cukrosabb" ize
volt. Ez a "cukrosabb" azt jelenti, hogy a vattacukorhoz hasonlatos.
Par eve meg rumosmeggy elteveshez sikerult vennem pocsek porcukrot
[Valami Segun, vagy Sehun Bay prima osmagyar nevu szornyuseget.
Persze itt gyartjak valahol, csak a profit megy a "Sehun" zsebebe.]
Tobb volt benne a kemenyito, mint a cukor.
Udv, Peter.
|
+ - | Resztelt maj Angliaban (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [United Kingdom]
> Temakor: Re: Hianyzo etelek ( 19 sor )
>Hianyzik meg, hogy kulfoldon vendeglokben nem lehet
reszteltmajat kapni.
>Az sajnos elkepzelhetetlen, hogy magam csinaljam meg.
Szombaton ettem olyan reszteltmajat hogy ot nyelven beszelt.
Olasz vendeglobe kell menni es Fegato alla Veneziana-t kell
kerni.
Juli
|
|