1. |
vegyes (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
2. |
asztalt szilvas Baileys kocka (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
3. |
Sparga-kerdes (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
4. |
Vendegvaro [s.o.s] (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
|
+ - | vegyes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok ismet feltuntem!
A recept elmaradasokat felszamoltam, holnap kuldom a hetfoi adas reseptjet.
Meg harom resz van.
A kremlikor ugyben tobb levelet is kaptam, ezert amint megkapom a receptet,
kuldom a listara.
Tucsi
|
+ - | asztalt szilvas Baileys kocka (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Tucsi eppen Baileys receptet ajanlott, amikor rabukkantam egy hozza valo
suti receptre egy ujsagban. Meg nem probaltam ki, de szandekomban all. :-)
Mindenesetre inycsiklando mar a neve is. :-)))
Hozzavalok:
15 dkg felpuha, kimagozott aszaltszilva
5 tojas
20 dkg kristalycukor
1 zacsko (kulfoldieknek: 10 g) vanilias cukor
2,5 dl Baileys (vagy Carolans, esetleg egyeb whiskys likor)
2,5 dl olaj
30 dkg liszt
1 zacsko (12 g) sutopor
1,5 evokanal kakaopor
1 kiskanal porcukor
tepsi kikenesehez margarin, zsemlemorzsa
Az aszalt szilvat csikokra meteljuk. A tojasokat a ketfele cukorral
kremesre keverjuk robotgeppel. Kozben hozzaontjuk a Baileyst es az olajat.
Raszitaljuk a sutoporral elkevert lisztet, majd osszedolgozzuk.
A teszta 2/3 reszet a margarinnal kikent, morzsaval meghintett tepsibe
ontjuk. A kakaoport a maradek tesztara szitaljuk, belekeverjuk, majd az igy
barnara szinezett tesztat szeles csikokban a vilagos tesztara ontjuk. A
szilvadarabkakat a kakaos csikokra rakjuk.
Elomelegitett sutoben 200 fokon kb. 20 percig sutjuk.
Kockara vagjuk, es porcukorral meghintve talaljuk.
sziasztok,
Zita
|
+ - | Sparga-kerdes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Mindenki!
Tetszik ez a "sparga-tema"! Most mar csak arra lennek kivancsi, hogy - mivel
meg soha nem ettem - hogyan keszitik el? Sokfele ujdonsagot ettem mar de itt
is csak azt olvastam, hogy hogyan kell megfozni. Parolni, vagy fozni kell?
Mindenfele ujra fogekony vagyok, igy szerettem meg a padlizsant, cukkinit
stb.
Irjatok legyszives egy par receptet, de ne csak a fozesi modszereirol.
Elore is köszi: VIC
|
+ - | Vendegvaro [s.o.s] (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok!
Nagy izgalomban vagyok. Kedden erkezik 3 evi
kulfoldi tartozkodas utan a menyem es 2 unokam.
10 oras repulout, majd hazaig meg vagy 3 ora autozas utan
ernek hozzank. Nem is tudom mivel varjam oket, ami ennyi
faradtsag utan jolesne nekik.
Epertorta lesz, az biztos, mert a kisebbik (2 eves) unokam,
elso tisztan kiejtett hosszabb magyar szava az "epertorta" volt.
Valamikor delutan erkeznek, vagy kesobb, ha kesik a repulojarat.
Nalunk egy orara allnak csak meg es mennek tovabb.
Olyasmi kellene, ami uzsonnara, vacsorara egyarant jo, mert az idopont
bizonytalan..., de mutatos, unnepi is legyen, mert a 9 eves gyerek
hozza a jo bizonyitvanyat es az okleveleit megmutatni.
Akinek van valami otlete, irja meg, minden segitseget elore koszonok!
Itt szeretnem megkoszonni a melyhutott eper felhasznalasahoz kapott
tanacsot is.
Sziasztok! (Juj, de izgulok!)
Sida
|
|