Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1788
Copyright (C) HIX
2004-06-11
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: mikrohullamu suto vasarlasa (mind)  4 sor     (cikkei)
2 re: almatorta (mind)  23 sor     (cikkei)
3 Re: *** HIX KONYHA *** #1787 (mind)  40 sor     (cikkei)

+ - Re: mikrohullamu suto vasarlasa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszon szepen mindenkinek a hozzaszolast mikrosuto temaban. 
Sokat segitettek.

Szasz Pal
+ - re: almatorta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En kivetelesen lattam ezt a musort, es lejegyeztem a hozzavalokat. Masnap el
is keszitettem a tortat. Tenyleg jo lett. :)

Almatorta (Stahl fele)
15 dk cukor, 2 db nagyobb alma,
a tesztahoz:
4 tojas, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 kk sutopor, reszelt citromhej, 2 ek
olvasztott vaj
Egy kapcsos tortaformat kibelelt sutorpapirral, beleszorta a 15 dkg cukrot,
a meghamozott almakat cikkekre vagva. A 4 egesz tojast geppel jol
felhabositotta a 12 dkg cukorral, belereszelte a citormhejat, beleszorta
ovatosan a sutoporral elkevert lisztet. Vegul az olasztott, de nem meleg
vajat. Raontotte az almara, majd felorat sutotte.
Azt tapasztaltam, hogy a 15 dkg cukor egy kicsit sok, nekem nem is
karamellizalodott el elegge. Sutes kozben a torta tetejet letakartam
sutopapirral, hogy ne egjen meg. Amikor eltelt a 30 perc, kivette, a sutobol
es egy lapos talra kiboritottam, nagyon jol megsult a teszta (es nagyon jo
lett), az alma is megpuhult, csak a cukorral volt nemi gond. Leszedtem az
osszeallt es meg nem olvadt cukrot a tetejerol. Ettol fuggetlenul, nagyon
joizu volt, eleg hamar el is tuntettuk. Raadasul ezek az alkatreszek mindig
vannak itthon. :)

Szeretettel J. Zsoka
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1787 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En kommentalom, ha szabad:-))))  Elvegre ezert vagyunk forum:-))))
Egyszer letoltottem ilyen receptkezelo rendszert az Internetrol, Xszamban
vannak. Hu, most meg fogsz sertodni, es nem is rad vonatkozik, amit irok,
nehogy magadra vedd, mert a tied tuti jobb lesz, azoknal amik leteznek
Xszamban.
Meg kulonben is magambol indulok ki:-))))

Szoval nagyon csabito kezdo szamitogepeseknek, raerto felhasznaloknak, hogy
vannak ilyen programok, es lehet veluk szorakozni, en is jol elszorakoztam
vele, volt egy olyan resze is, hogy be kellett irmni, milyen hozzavalok
vannak itthon, aztan megmondta mit tudnek beloluk kesziteni:-))))  Nem
mintha magamtol nem tudnam:-))))
Kisse idorablo egy dolog:-)))))  De azert jo hogy van ilyen is.

Az egyszemelyes haztartasokbol nalunk Ausztriaban ketfele van. Az egyik a
ferfi, aki hobbyszinten foz es a kisujjaban van minden, az ilyen mas
szempontbol borzalmas:-)))
A masik az egyaltalan nem fozos, az a baratnojenel eszik, vagy fagyasztott
pizzat eszik. Ideje nincs, es ez nagyon fontos, egyiknek se.
A noi ugyanaz:-)))))

Egy nagyon szep szamitastechnikai feladat egy ilyen receptkezelo program
elkeszitese.

udv
Vica



> Másokat is ismerek, akik egyetértenek Vicával. Tulajdonképpen én is:
> csinálja mindenki, ahogy akarja. Nekem olyen igényem van, hogy a
cseppekben
> való mérést is lehetové tegyem, mert szeretném, hogy az, aki akarja, pici
> adagban (kipróbáláshoz vagy egy személyes háztartartásban) is minden ételt
> meg tudjon csinálni, s ne kelljen pl. ecetet vásárolnia, ha éppen
> ecetkivonata
> van otthon (mondjuk Németországban, mert automatikus forditás is készül -
> na,
> nem kérek ehhez is kommentárt, tudom, hogy nektek ilyenre nincs
> szükségetek).

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS