Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 502
Copyright (C) HIX
2000-03-29
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 AW: *** gratulalok *** #477 (mind)  12 sor     (cikkei)
2 lekestem az 500-ast..... :o(( (mind)  25 sor     (cikkei)
3 Nagypentek (mind)  22 sor     (cikkei)

+ - AW: *** gratulalok *** #477 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,
sajnos csak ma kezdem az elmaradt konyhakat olvasni (bokaszalagszakadas
miatt 2 het igazolt hianyzas, azota meg potlasok....), igy csak most tudok
Misi unokajahoz (meg egyelore irigyen) gratulalni;
udv
Ildiko 
> Felado :  [Germany]
> Idopont: Fri Mar  3 17:23:05 EST 2000 KONYHA #477
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> Felix: 3600 gr.  54 cm.
> 
>
+ - lekestem az 500-ast..... :o(( (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

(de meg az 501-est is! ) mivel csak ma potoltam a marciusi konyhakat, igy
jartam.... :o(
Sziasztok,
alma-birsalma: erdekes modon itt a nemeteknel nem ismerik a birsalmat...
legalabbis Nurnberg es Frankfurt kornyeken nem, kollegaim mar tobbszor
elcsudalkoztak rajta....
Nagyon finom a birsalmaval toltott csirke - lasd az almaval toltottet.

Topy: cibere leves: en kizarolag a meggylevest ismertem ezen a neven :o)))

Vetrecet kert valaki marc. elejen, nem lattam azota bekuldve. Leirom ugy,
ahogy en ismerem, gyerekkorombol, amikor meglehetosen takarekos korulmenyek
kozott eltunk (50-60-as evek). Azota is igy szeretem:

szep darab rostelyost egyben hagyva megfozunk huslevesnek. A fott hust
kivesszuk, laskara vagjuk (mint a tokanyt ;o)) . 2 fej vereshagymat, 3-4
cikk fokhagymat puhara dinsztelunk (en sok zsiron szoktam, ez a baja a
ruhaimnak ;o)), beletesszuk a hust, picit sozzuk, borsozzuk, par kanal
levessel konnyeden atparoljuk. Tort krumplival es paradicsommartassal
talaljuk...

´Sajnos´, jon a husvet... sok birkapecsenye van a kantinban...csak a
merlegem tiltakozik ellene ;o).
Jo etvagyat Nektek is
Ildiko
+ - Nagypentek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Sajnos az 500. szamhoz en nem tudtam hozzajarulni (igy is eleg szep
meretes lett), es a kedvenceim receptjei is szerepeltek mar (kacsa romai
talban, svedgomba salata).

Most inkabb kerdeznek Toletek: Mit ajanlottok a Nagypenteki bojtre?
Szigoru kikotes, hogy allati eredetu dolog nem lehet benne (pontosabban
hal lehetne, de azt nem igazan szeretem), de azert egyszer jol lehessen
vele lakni. En eloszor a cinkere gondoltam, de annak a receptjet csak
nagymamam tudja, remelem foz. Ez egy to:rtkrumplis, puliszka allagu etel,
nagyon finom, ha meglesz a recept, beirom.

Ti mit tudtok ajanlani? Vegetarianusok elonyben ;-))) 

Koszi:

--
  NGabor

e-mail:         #Linux forever! (SuSE 6.3 2.2.12)
***Jégvirágos ablakot már láttam. Megfagyott pingvint még nem...***

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS