Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 487
Copyright (C) HIX
2000-03-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 zeller (mind)  13 sor     (cikkei)
2 wok (mind)  11 sor     (cikkei)
3 Baklavas (mind)  42 sor     (cikkei)

+ - zeller (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Ez nem ilyen egyszeru. A zellernek eleg sok fajtaja van forgalomban,
> nalunk a gumos, mashol a szaras van elterjedve. Utobbinak a szara
> husos, osszesimulo, legalabb ujjnyi vastagra nevelt szarresze az a
> "zeller", amit salatanak fozelek nek, satobbinek felhasznalnak - nem
> sokban emlekeztet a gumos zeller szarara, levele re, aminek a
> felhasznalasa inkabb a petrezselyemzold alkalmazasaval analog. Allitol
> ag Nyugat-Europaban is a szaras az elterjedtebb, es itt-ott pesti
> piacokon is felbukkan.~~

En most a hetvegen foztem zellerkremlevest - itt, Angliaban, 'gumos'
zellerbol (celery). A szarast nem is lattam.

- Gergely
+ - wok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

sziasztok

kellene egy wok. vajon honnan?


Mit freundlichem Gruß, Best Regards, Üdvözlettel
   Szász Attila  (RBHU/CBW)
______________________________________________________
Robert Bosch Kft.- H-1103 Budapest, Gyömrői út 120.
Tel: (+36-1) 4313-872, Fax: (+36-1) 4313-899
E-MAIL: 
+ - Baklavas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ime a tartozasom Szasz Attilanak:

BAKLAVA 

Hozzavalok 

1/2 kilo mandulabel 
1/2 kilo diobel 
2 EK fahejpor 
1 csesze cukor 
1/2 kilo zsiros margarin 
1 1/2 kilo reteslapok 

sziruphoz: 

1 1/2 kilo cukor 
1 citrom 
3 pohar viz 

1. Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat. 
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a diobelet majd egy talban osszekeverjuk az 
egy csesze cukorral es a fahejjal. 
3. Felolvasztjuk a margarint. 
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul 
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy 
lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig 
ismeteljuk amig elfogy a massza, legfelul a maradek lapok kerulnek, megkenve 
mindegyik. Itt ugy szoktak hogy bemetszik sutes elott, behuzzak a darabokat. 
5. Szep pirosra sutjuk. 

Szirup 

A hozzavalokat osszefozzuk egy labosban (cukor, citromle, viz). A forro 
szirupot a mar langyosra hult baklavara ontjuk egyenletesen. 

Udv
Agni



> ---------------------------------------------------------------------
http://www.netposta.net NetPosta, E-m@il ingyen!

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS