Üdv mindenkinek! Nem tudom hogy tudna-e segíteni nekem valaki. Eddig mindent me
gtaláltam a neten amit kerestem, de két ,,titok''-ra nem sikerült rábukkannom.
Az egyik:hogyan kell igazi svábszalonnát készíteni. A másik:csokoládé készítés
házilag. Ha valaki megosztaná velem a tudását akkor nagyon boldog lennék! Kösz
önettel:Csaba
|
ezt most kaptam, fele mennyiségből ki kellene probálni !
ismeri valaki?
"Eljött az ideje a karácsonyi készülődésnek. Ez a sütemény frissen kicsit
kemény, bedobozolva rendkívül hosszú ideig eláll, minél tovább, annál jobb.
Tea mellé igen finom. A karácsonyi adagot november végén meg lehet sütni.
Csillagos linzer
1 kg liszt
csipet só
1/2 kg vaj (vagy margarin)
40 dkg cukor
2 csomag vanilias cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 tojás a kenéshez
4 főtt tojás sárgája átpaszírozva
3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően
durvára vagott dió v. mandula a tetejére
Keverd a lisztbe az átpaszírozott vagy lereszelt négy főtt tojás sárgáját és
a citromhéjat. Morzsold bele a vajat és a cukrot, majd add hozzá a nyers
tojást és tojássárgát. Keverd el, majd add hozzá a citromlevet is.
Gyúrd az egészet addig, amíg elválik a kezedtől. Osszd négy cipóra, tedd
hidegre egy órára.
Nyújtsd ki kb. fél cm vastagságúra és szagass belőle csillag formákat. Kend
meg azokat tojássárgával és szórd meg cukros vágott dióval.
Közepes lángon (180 C) süsd amíg szép pirosak lesznek.
|