zoltan.molnar.80_uh.ollehc irta:
"
Pistike nagymamanal nyaral.
Nagymama eppen maszik fel a letran a padlasra, s mit ad Isten, nincs
rajta alsonemu.
Pistike kerdezi a nagyit:
- Nagyi, mi az a szoros a labad kozott?
- Kiscica - igy a valalasz.
- De nagymama, akkor ne szoritsd annyira, mert mar kilog a nyelve!
"
Konyorgom nem lehetett volna, hogy nem a nagymama maszik fel azon a k*rva
letran?! :-)
Es most egy kis fogyokura, ha meg nem ismerne valaki (ekezetes, bocs):
A termodinamika elvén működő fogyókúrás módszer Mindenki számára ismeretes,
amit már az iskolában is tanultunk, hogy 1 g víz (folyadék) felmelegítése
14,5 fokról 15,5 fokra 1 kalóriát emészt fel. Tehát egy pohár (2,5 dl) 5
fokos víz felmelegítése testhőmérsékletünkre 250 x (37-5) = 8000 kalória.
Hát ezt az energiamennyiséget kell testünknek felvennie ahhoz, hogy a
testhőmérséklet állandó maradjon. Ehhez a legkézenfekvőbb rendelkezésre álló
energiaforrás a test zsírfeleslege. A termodinamika nem hazudik. Amennyiben
megiszunk egy korsó 5 fokos sört, 16000 kalóriát égetünk el. Természetesen
nem szabad senkit becsapni, így le kell vonni az 500 ml sör
kalóriatartalmát, azaz a kb. 1000 kalóriát. Gyors számolás: 15000-1000=
14000 kalóriára van szükség a felmelegítéshez. Természetesen ez a veszteség
annál nagyobbb, minél hidegebb a sör és minél nagyobb a felmelegítendő
sörmennyiség. A kalóriaégetés, kalóriafelhasználás ezen módja sokkal
hatásosabb, mint a testmozgás módszerével végzett kalóriafelhasználás. A
fogyás így abszolút gyors és szinte automatikus. Egyszerűen nagy mennyiségű
sört kell magunkba önteni, a többit már elvégzi a termodinamika. Egyetlen
hátránya van a dolognak: ha például egy nagy tányér forró pacalt,
babgulyást, vagy halászlét eszik az ember, akkor a hőenergiával felesleges
kalóriákat viszünk be a testbe. A figyelmes olvasó máris megtalálta a
megoldást: A forró ételeket elegendő mennyiségű hideg sörrel kell
kiegyenlíteni!
|