1. |
bocsanat + quiche (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: izsop (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
|
+ - | bocsanat + quiche (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
hogy belebeszelek, de azt irjatok t. k
resztelt majat nem lehet kapni etteremben, retestoltelek nem az igazi,
hat mar szives elnezest, de nem tudtok magatoknak ilyet csinalni?
Nem lehet majat/hagymat venni? kaposztat, cseresznyet/meggyet, turot, mazsolat,
vanilias cukrot?
Azt elhiszem hogy retestesztat nehez gyurni "kulfoldi" lisztböl de uram bocsa'
azert igazan van amit otthon az ember gyereke meg tud csinalni.
Ha nem is minden nap de minden szentidöben 1x.
Teszta quiche-hez, 1 adag (gyors, egyszeru)
3 dl liszt, 125 gr vaj (jobb mint margarinnal) 3 ek viz csipet so.
Ezt gyorsan osszedolgozni legjobb gepben, min ˝ orat hidegen pihentetni.
Kb egy 24 cm atmeroju eleg lapos gombolyu formara eleg + takaronak vagy racsokn
ak.
jo munkat!
ugy ertem jo sok munkat ......
Agnes
|
+ - | Re: izsop (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Az alabbi helyen egy nagyon szep, szines kep van az izsoprol, de semmi
mas:
http://ulrich.quast.bei.t-online.de/hyssopus.htm
Egy masik helyen "szent gyogynoveny" nevvel illetik meg, mert
allitolag a bibliaban is sokszor szerepel "azob" neven, heberul. Leveleit
fogyasztjak.
Itt az angol info:
http://website.lineone.net/~fragrantflowers/seeds.html#hyssop
Native of southern Europe, but grown in Britain for centuries,this plant
is often mentioned in the Bible:its name comes from the Hebrew word
azob, meaning "holy herb". It is evergreen and bushy, growing to 2 ft tall
and 1 ft wide, with spikes of blue flowers in summer and early autumn. The
leaves are aromatic: they can be used as a herb. Hyssop grows well in
sun, or a little shade; it can be used to make a low hedge.
Egy harmadik info ertelmeben:
Hyssop taste like bitter mint.
Usage: With fat meat and sausages, into apricots compote. In liqueurs like
Absinth en Chartreuse.
Forditas:
Hasznalata: zsiros husok, hurka, stb., valamint barack kompot; azaz a fent
nevezett ket ital keszitesehez.
|
|