Sziasztok!
rumos meggy
Tíz deka reszelt csokoládét, tíz deka darált mandulát vagy diót, tíz deka
vaníliás cukorport vegyítsünk össze, eztán annyi baracklekvárral gyúrjuk
össze, hogy éppen összeálljon. Ekkor kis golyókat formáljunk belőle,
közepébe egy-egy szem rumos meggyet teszünk és csokoládédarába
meghempergetve, kis papírtartókba rakjuk.
honlapom www.btomi.tar.hu játékok, filmek, pps-ek receptek, utilitik.
Üdv Tamás
|
Sziasztok!
¨ Skót tojáslikőr
Hozzávalók: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 5 dl tejszín, 2.5 dl skót whisky,
csipetnyi őrölt fahéj és csillagánizs
Elkészítés: A tojássárgáját a cukorral. a fahéjjal és az őrölt ánizzsal
fémtálba tesszük. Gőz fölött, habverővel addig keverjük, amíg a cukor
felolvad. Apránként hozzáöntjük a tejszínt is, és addig verjük, amíg krémes
nem lesz, Végül hideg vizzel félig teli tálba tesszük, és állandóan
kevergetve kihűtjük. Lassan csorgatva belekeverjük a whiskyt is. Üvegbe
töltjük, és jól lezárjuk.
Hűtőszekrényben kb. 4 hétig eltartható. de a nyitott üveg tartalmát gyorsan
használjuk fel.
Elkészítési idő kb. 30 perc
honlapom: www.btomi.tar.hu játékok, filmek , pps-ek, utilitik, receptek.
üdv Tamás
|