On Tue, 4 Jan 2005, ... wrote:
> Kikristalyosodott. Ez a jelenseg is termeszetesnek mondhato, bar a jobb
> minosegu mezek nem szoktak kikristalyosodni. A pontos okat nem tudom.
Bocs, hogy belekotok, de ez igy szerencsere nem igaz. Vannak olyan mezek,
amik eleve, termeszetuktol fogva akarmit teszel vele, ki fog
kristalyosodni, mikozben tokeletes minosegu. Van, aki kifejezetten a
kristalyos mezet szereti, mert az nem folyik le a kenyerrol. Persze van,
aki az ihato higsagu mezet szereti, izles dolga.
En a lepesmezet szeretem, ott nem igazan erdekel, hogy kristalyos, vagy
se. az szinte biztos, hogy leginkabb termeszetes anyagokat tartalmaz,
felteve, ha nem etettek cukorral a meheket.
> Mikroban (v. hagyomanyos modon) fel lehet melegiteni, akkor ujra folyos
> lesz. Nem tudom, az "ertekes" reszei ilyenkor mennyiben karosodnak... Az
> ilyen mezeket en mar csak sutemenyekhez szoktam felhasznalni.
>
Mikroban karosodHAThat, de nem biztos, hogy barmi is tortenik vele.
Meglehetosen bonyolult osszetetelu szerves elegy, es akar lehetnek benne
olyan folyamatok, amik mikrohullam hatasara indulnak be. Megilyedni nem
kell, nem valoszinusitem, hogy barkinek a legcsekelyebb baja is lenne
attol, hogy mikroban melegitette fel a mezet.
Az ilyen meznek kicsit mas az ize, de nem rosszabb, mint a folyekonye.
--
NGabor
06/30/677-14-99 #Linux forever! (Debian Sid; 2.4.27)
*Magyarországon minden 41. ember Nagy. Családon belül még jobb az arány.*
|