Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1873
Copyright (C) HIX
2004-11-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Sajtszosz (mind)  42 sor     (cikkei)

+ - re: Sajtszosz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kíváncsiságból keresgéltem egy kicsit a neten...

A két legmeglepőbb sajtszósz:

Sajtszósz

Hozzávalók: 1/2 cs. földimogyoró vagy kesudió, 1/2 cs. napraforgómag, 1/4 cs.
frissen facsart citromlé, 1/4 cs. vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/4 cs.
sörélesztő pehely, 1 tk. só, 1 cs. víz.

Turmixoljuk össze a hozzávalókat. Használhatjuk salátákra, párolt 
zöldségfélékhez, tésztához, barnarizshez, pizzára vagy lasagne-hoz. Hűtés 
során a sajtszósz sűrűvé válik.

Megjegyzés: 1./ A kesudió helyettesíthet más diófélével vagy olajosmaggal.
2./ Ahhoz, hogy a sajtszósz narancsos szín legyen, a turmixolás során adjunk
hozzá 1/3 cs. pritaminpaprikát vagy 2 ek. paradicsompürét és 2 ek. vizet.

-----------------------------
Sajtszósz
Hozzávalók:

- 2 csésze víz
- 1/4 Csésze nyers kesudió
- 4 ek darált paprika
- 3 ek sörélesztő pehely
- 2 ek kukoricakeményítő
- 1 ek friss citromlé
- 1 1/2 kk só
- 1/2 kk hagymapor
- 1/4 kk fokhagymapor

Fél csésze vízben turmixoljuk össze a kesudiót, kb. 5-6 percig, amíg nagyon 
sima nem lesz. Ezután tegyük hozzá a megmaradt vizet és a többi hozzávalót, 
majd folytassuk a mixelést, amíg nagyon finom sima lesz. Egy edényben 
folyamatos kevergetés közben melegítsük, amíg nem kezd sűrűsödni. (5-6 
percig). Zöldségekre, burgonyára, pizzára, lasagne-ra, stb. öntve tálalhatjuk.
Mennyiség: 6 dl

Vegetáriánus kivitel mindkettő, a "szigorúbb" iskolából.

Topy

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS