En az iden csinaltam eloszor a kovetkezokeppen:
Egy zacskonyi (kb. 20 virag) bodzaviragot hideg vizbe martva megmostam,
konyharuhan lecsepegtettem. Ketto liter vizben ket kg cukrot es 20 g
citromsavat felfoztem. Egy nagy, 5 literes befottes uvegbe tettem a
viragokat es ket (alaposan megmosott) es felkarikazott citromot.
A forro szirupot raontottem a viragokra. Laza`n letakarva szobahomersekleten
allni hagytam 5 napig. Ezutan uvegekbe leszurtem. Tetszes szerint
lehet higitani vizzel vagy szensavas asvanyvizzel. En hutoben tartom.
Regi ismerosom ilyenkor tavasszal szatyorszam szedett bodzaviragot es
megszaritotta (kiteritve, szellos helyen). Aztan mindig frissen keszitette
a bodzaszorpot hasonlo modon egesz telen at.
Szia, Gabi
|