>A bor neve: Marsala. Azt se tudom, hogy feher vagy voros. Ha legalabb
>tudnam, akkor megprobalnek valami hasonlo bort venni.
A Marsala sziciliai bor specialitas, magas alkoholtartalmu (20%) desszert
vagy aperitif bor. Eredetileg kizarolag voros bor, legkozelebbi "rokonai"
a Porto es a Sherry. Manapsag mar 3 szinvaltozatban is keszitik: arany,
borostyan es rubin... Borjuhushoz en sem adnek voros bort, de minden
elkepzelheto... Ha mas helyettesitot nem talalsz, en Tokaji muskotalyt vagy
akar aszut ajanlanek.
Samuka
|
Sziasztok konyhasok!
Szia Beja!
Masala a vilag egyik legismertebb feher edes bora! Legalabbis ugy
tudtam eddig, mert irasodbol az ellenkezoje derul ki. (Szicilia
Trapani megyeje a szulohelye)
Barmilyen feherbort tehetsz bele, nem fogod erezni a kulonbseget.
De ha nekem egy szep nagy darab borjuhus kerulne a kezem koze,
biztosan nem Stroganoff modra keszitenem el!
Udv.: Misi
|