Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 308
Copyright (C) HIX
1999-09-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 tarolas (mind)  21 sor     (cikkei)
2 Re:HIX Konyha 307. (mind)  38 sor     (cikkei)
3 kaposztas nudli, tiramisu (mind)  26 sor     (cikkei)
4 REC... (mind)  55 sor     (cikkei)
5 meg mindig romai tal... (mind)  16 sor     (cikkei)
6 Re: Tarolasi kerdesek (mind)  63 sor     (cikkei)
7 Szilva, BigMac? (mind)  18 sor     (cikkei)
8 turokrem leves (mind)  8 sor     (cikkei)
9 Re: spatzle - galuska (mind)  10 sor     (cikkei)
10 zoldse'g fagyasztasa (mind)  5 sor     (cikkei)
11 Koszonet es toltott krumpli (mind)  53 sor     (cikkei)
12 gulyas, porkolt es tarsai (mind)  20 sor     (cikkei)
13 RE: Fagyasztott sajt es zoldseg tarolas (mind)  61 sor     (cikkei)
14 Re: *** HIX KONYHA *** #307 (mind)  31 sor     (cikkei)

+ - tarolas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi!
Zitanak kerdesere:
>A jo minosegu sajtok minden bizonnyal tulelik a fagyasztast. De az itthoni
>trappista sajtrol nem vagyok meggyozodve. Szerintem mar eleve eretlenul

Azaz igazsag, hogy en leggyakrabban fustolt trappista, vagy fustolt Karavan
sajtot szoktam venni, es ezek tenyleg nagyon jol birjak a melyhutot. Sot en
a fe'lzsiros tehenturot is be szoktam tenni a melyhutoben, hogy "legyen
itthon mindig". Felhasznalas elott fel nappal kiteszem szobahomersekletre,
es semmi gond nincs vele. Semmi esetre sem szabad ezeket mikroban
kiengedtetni, mert akkor valoban meglepetes er! A zoldsegfele persze frissen
a legjobb es biztos, hogy nedves homokban nincs gond vele a fagyokig.

Errol jut eszembe, hogy par eve volt egy Nyiregyhazarol elszarmazott
kollegam, aki a Kelenfoldon a panell VII. emeleti loggiajan hullampapir
dobozban, napilapi ujsagban takarva tartott krumplit, voroshagymat, repat,
almat, me'g telen is, es emlekezetem szerint csak akkor kerult veszelybe a
termeny, ha minusz 5 foka ala sullyedt a homero. Lehet, hogy egyszerubben
megoldhato, mint a homokot feljuttatni.

Sziasztok: J.Zsoka
+ - Re:HIX Konyha 307. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhaiak!

Toredelmesen be kell vallanom, hogy Aniko ke're'se engem is sziven tala'lt
reteslap keszites dolga'ban. En eddig me'g soha nem mertem nekifogni a hazi
reteslapnak, mert gyermekkorom remtortenete volt, amikor edesanyamat a
noveremmel vegre meggyoztuk retes ugyben. Nekiallt, es csak azert nem
karomkodott, mert nem volt szoka'sa, de a teszta a rongyosbal disze lehetett
volna. A legritkabban sikerult neki, es mindig azt allitotta, hogy a liszt a
"bunos".

A gulyas temahoz egy ujabb leiras. Talaltam egy "Kaiser Gulasch"  nevut a
receptjeim kozott, azzal felreteve, hogy kiprobalando! :)

Kaiser Gulasch (Csaszargulyas, osztrak etel):
Hozzavalok:
60 dkg borjucomb, vagy lapocka
10 dkg fustolt szalonna
1 nagy fej voroshagyma
so
1 keshegynyi feherbors
1 ek kapribogyo
4 dl husleves
1,5 dl tejfol
1 ek liszt
1 csipetnyi cukor
A megmosott, leitatott borjuhust 2 cm-es kockakra, a szalonnat 1/2 cm-es
kockakra vagjuk. A szalonnakockakat egy labosban megolvasztjuk, es
hozzaadjuk a finomra vagott hagymat, majd a hust. Kevergetve 5 percig
piritjuk. Megsozzuk, megborsozzuk. A megmosott 1/2 citromot vekonyan
felszeleteljuk, es a kaprival  egyutt a hushoz adjuk. Fedo alatt 5 percig
paroljuk. A citromot kivesszuk, es a levest a husra o:ntjuk. Fedo alatt
puhara paroljuk kb. 25 percig. Ekkor beleo:ntjuk a liszttel osszekevert
tejfolt, es meg nahany percig forraljuk. Soval borssal, cukorral es ha kell,
egy kis citrommal izesitjuk. Burgonyagomboccal, vagy zsemlegomboccal, es
friss fejes salataval talaljuk.

Ugy velem nem lehet rossz, de me'g a varakozo listan van. ;-)
Udv: Jeszenszky  Zsoka
+ - kaposztas nudli, tiramisu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Emilia!


>A galuska alatt mifelet ertesz? Mert van krumplis tesztabol keszult
>kisujjnyi nudli, amit rendszerint savanyu aprokaposztaval osszepiritva
>esznek.

Nagyon orultem, amikor ezeket a sorokat olvastam. 1 evvel ezelott egy
borfesztivalon ettem, nagy serpenyoben sutott kaposztas nudlit, aminek a
receptjet azota is keresem. Legy szives ird meg, hogy keszul! A nudli
receptjet tudom, csak a kaposztaet nem.
Elore is koszonom.

Tiramisu.
A tejfol azert nem jo helyettesito anyag, mert meg a nagyon suru tejfol is
folyossa valik a keverestol. A vajkrem ellenben nem. Tevedes, hogy minden
vajkrem sos. A Hadutej natur vajkremje nem sos, es nem is savanyu, pont jo.
(Nem vagyok a Hajdutej beepitett embere, nem szarmazik hasznom a termek
reklamozasabol, csak egyszeruen ez volt a legjobb az osszes tobbi kozott.)
Azota meg eszembe jutott valami. Ha hig lenne a keverek, akkor 1-2 evokanal
vanilias Aranka, vagy mas markaju, fozes nelkuli kremport kell hozza
keverni, ami nagyon jol megkoti a nedvesseget. (Ezt meg az elott, mielott a
tojasfeherjevel vagy a tejszinnel osszekevernenk.)

Sziasztok.
Aliz
+ - REC... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Téma: Vagdalt libamell lencsepürével...
  ______________________________________________________________
Hahó!
Hozzávalók:
80 dkg libamell
30 dkg borjuhús
1 db zsemle
2 tojás
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom, törött bors, 1/2 csokor petrezselyem
A lencspüréhez: 30 dkg lencse, 10 dkg vöröshagyma,
 0,4 dl olaj, 4 dkg liszt, 1 ek. mustár, 1 dl tejföl, só.
A libamellet csontjáról lefejtjük. A libahúst, a borjuhúst és az
áztatott zsemlét ledaráljuk. Összekeverjük a tojásokkal, megsózzuk,
borssal, megpirított vöröshagymával, zúzott fokhagymával,
bazsalikommal és vágott petrezselyemmel ízesítjük.
A vagdalékot jól kidolgozzuk, majd a mellcsontra visszahelyezzük.
Megkenjük felvert tojással és kevés vizet aláöntve
sütőben megsütjük. A lencsét a füstölt hús levében
puhára főzzük, zsemleszínű, fokhagymás rántással berántjuk, sóval,
mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a tejföl és 5 percig forraljuk.
Ezután áttörjük. A felszeletelt libamellhez külön tálaljuk a lencsepürét.
(olló Mai Nap 1999.jan.3.)
> ----------------------------------------------------
Téma: Zsiros pogácsa (vakarcs)...
  ______________________________________________________________
Szasztok!
Ez az egyszeru pogacsa szinten az egyik
kedvencem. Kolyokkoromban -e miatt az
etek miatt vartam a hetfoi napokat.  :)
Hozzavalok: 
kb. 1/2 kg liszt, 
2 doboz tejfol, 
so, 1/2 kg zsir vagy margarin
(nekem speciel zsirral jobban izlik) 
tej, 
1 tojas.
A lisztet a zsirral jol osszekeverjuk, hozzaadjuk a 
tejfolt, sot es szuksg eseten tejjel lagyitjuk a tesztat. 
Nyujtodeszkan kinyujtjuk kb.1,5-2 cm vastagsagura,  
kessel beracsozzuk es megfelelo meretu tepsibe 
tesszuk. A tetejet, hogy szep sarga legyen (en inkabb
barnara sutva szeretem) a felvert tojassal megkenjuk. 
Forro sutobe tesszuk. Sutese utan kessel tetszoleges 
nagysagura vagjuk.  (Anyam utan szabadon.)   :)
--
Jo etvagyat.  :-)
                                                 <<<<<<<<<> Udv.: csl 
<>>>>>>>>>
                                                 U.i.: Ha valakinek kell 
nepfogyis kep, az
                                                  jelentkezzen, mert van 3 
db. 
                                                  CSODALATOSAK!
+ - meg mindig romai tal... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Ejnye-bejnye utan vedekezes: a recept megerkezese elott egy nappal
csinaltuk a kacsat, mert mar be volt fuszerezve. Utana mar en is tudtam,
hogy kell a viz...
Mas: szerintetek erdemes a huslevesben fott csirket csereptalban
utansutni? Vagy akkor mar nincs (eleg) ize? A vasarnapi husleves melletti
hus magaban mar nem olyan jo, mert ugyan olyan izu.

Koszi:

--
  NGabor

e-mail:         #Linux forever! (SuSE 6.1;  2.2.12)
***Jégvirágos ablakot már láttam. Megfagyott pingvint még nem...***
+ - Re: Tarolasi kerdesek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hallo Zita,

> =============================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: tarolasi kerdeseim ( 50 sor )

> trappista sajtrol nem vagyok meggyozodve. Szerintem mar eleve
> eretlenul
> aruljak, olyan feheres a szine, turos az allaga sokszor. Talan

Akkor szerintem kisporoljak belole a zsiradekot, ergo egyszeruen rossz
minosegu. Emlekszem, az erdelyi juhsajt is gyerekkoromban meg szinte
csopogott a zsirtol, sarga volt, aztan az ido soran egyre vilagosodott
es a vegen az is ugyanolyan turo- es gumiszeru lett.

> Igaz, regen probaltam, de jol emlekszem, hogy nem igazan voltam
> elegedett.
> A lefagyasztott zoldseg olyan 'nyulos' lett a levesben. Az izet
> biztosan
> ugyanugy atadja a levesnek, de  az 'elvezeti jellemzoi' szerintem
> erosen megszenvedik a fagyasztast.

Valamikor emlitettem valahol, hogy a zoldseget rendszerint blansirozva
fagyasztom le. Errefele benne van minden hutogep fuzeteben, hogy nyersen
altalaban nem jo, romlik a minoseg. Megpedig minel nagyobb a
viztartalma, annal jobban, mivel a fagyasztasnal a viz megfagy, gyorsan
nagy kristalyokat noveszt es az szetzuzza a zoldseg szovetet (lasd a
kavargatas nelkul keszult fagyit). Ezert pl. salatat egyaltalan nem
lehet fagyasztani.

Ha nekem veletlenul marad levesbe valo gyokerzoldsegem - repa, celler,
petrezselyemgyoker - ami elorelathatolag tobb ideig fog heverni, akkor
erre azt talaltam ki, hogy megtisztitom, vekonyra felszeletelem es
kiteritve a ler tepsijeben hagyom megszaradni (a lert persze nem
kapcsolom be). Amikor kell, beleteszek par darabot a levesbe/martasba,
igy is megadja az izet.

> Szerintetek teraszon, nedves homokban jol eltarthato a zoldseg?

Ha jol emlekszem, teljesen szaraz homokba kell tenni, maskepp megrothad.
De az pincere vonatkozott, teraszon nem tudom. Szerintem nyaron nem
megy, mi van ha a homok kiszarad?

> Probaltam mar sonkat is lefagyasztani, szeletelve, de felengedeskor
> annyira
> nedves lett, hogy nem volt gusztusos.

Akkor ez egyreszt megint a minosegen mulott, masreszt lehet hogy a
csomagolason is. Elmeletileg mindent legmentesen kellene lefagyasztani.

> Jeszenszky Zsoka irta:

> Igen :-), mindig azt tuntetik fel jobbnak (esetleg
> _egeszsegesebbnek_),
> amelyik lobby erosebben hallatja a hangjat. Lsd. vaj contra margarin,

Azert a folia-dologban van valami, Itt NO-ban ha jol tudom rendelet van
ra, elelmiszerre nem szabad olyan csomagoloanyagot hasznalni, amiben van
puhito vagy amibol ez kioldodhat, ugyanis az elismert dolog hogy
rakkelto.

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - Szilva, BigMac? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv.!
	Aszaltszilva keszitesehez szolnek meg egy par szot. En csak azt mondom
amit a nagymamamtol lattam. A szilvakat (hasonlo szilva mint amelyet a
szilvasgombocba hasznalnak) kimagozta es a kozepere egy fel diot tet
majd igy tette a napra szaradni egy fa tepsire amit meg papiral is
leteritett, mikor telerakta az alkalmatossagot szilvaval egy tul vagy
szunyoghalloval leteritette ugy hogy az anyeg es a szilva kozott
legelabb 1-2 cm tavolsag legyen (ezt azert hogy ne lepjek a legyek es a
darazsak).
	Lenne egy kerdesem nevezetesen az hogy tudja valaki veletlenul a
McDonald's-okban a BigMac-be milyen hagymat (ertem itt hogy feheet,
paroltan/parolatlanul) es milyen ontete/szoszt vagy nem is tudom hogy
minek nevezem hasznalnak (maga az ontet elkeszitesenek a receptje
erdekelne). Elore is koszi a segitseget.
-- 
Lacziko Succhiatti Mihaly Gyorgy
	
	
+ - turokrem leves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Étteremben nagyon finom túrókrém levest ettem, de eddig még nem sikerült
a receptjére rábukkannom. Ha valaki ismeri az elkészítés módját,
örülnék, ha közzé tenné. A fokhagymakrém leves receptje is jól jönne.

Köszi
Vivien
+ - Re: spatzle - galuska (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kosz, Emilia, a kiegeszitest!  Egyebkent en a galuskat kb. igy keszitem,
csupan nem kessel, hanem kanallal szaggatom a sos vizbe, amibe nehany
csepp olajat is teszek.  (Igy kevesbe ragad ossze.)  A kanalat legeloszor
belemartom a forro vizbe, igy lecsuszik rola a teszta.  A kanal hasznalata
azt is lehetove teszi, hogy ne kelljen vagodeszkat alkalmazni, mert
azonnal a talbol szaggatok a vizbe.

Mas:  mi az, hogy valaminek az "allaga"?  Melyik a-n van vesszo?

Martha
+ - zoldse'g fagyasztasa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A friss zoldse'get tedd kb. egy-ket percre forro (lobogo) vizbe; hutsd le
surgosen; fagyaszd, amint kihult.  Hasznalat elott fozd tovabb, mig puha 
nem lesz.

Martha
+ - Koszonet es toltott krumpli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Mindenkinek koszonom a tiramisut! Mascraponet en sem talaltam
es fogalmam sincs, hogy milyen lehet. A tobbi megy, de lehet, hogy
koltozni kell az igazi tiramisuert?:-)))

Toltott krumplik, reszben mar ismert recept szerint - reszben uj otlet
alapjan es a felnott lanyunktol is lehet tanulni, ha nem tudnatok.

Mindegyik recept negy szemelyre szol, de a gyerekek koranak megfeleoen
novelni kell az adagokat, mert a kamaszok ugyebar tobbet esznek.

1. 4 - 6 - 8  db jo nagy krumpli meghamozva es felbevagva. A belsejet 
kikaparjuk
kb 1 cm -ig es hozzakeverjuk egy kolbaszhusizu daralthusos keverekhez.
20 - 30 dkg daralthus, 1 - 2 gerezd aprora vagott fokhagyma, so, bors es 
paprikapor.
Betoltjuk a krumplikat es a vegen egy - egy kiskanal tejfollel 
megbutitjuk.
Addig kell sutni, amig a krumpli megpuhul es mindenki ismeri a sajat
sutojet, igaz? Ebednek is megfelel, miutan forro etel.

2. Niki lanyom toltott krumplija ugy keszul, hogy szinten 4 - 6 - 8 nagy
krumpli hejastol tisztara sikalva, keresztalakban bevagva es alufoliaval
belelt gaz ill villanytepsiben kell sutni amig megpuhul. Aztan a keresztet
kovetve szet kell nyomni a tanyeron/szepen kinyilik/ es a kovetkezo 
toltelekkel
tolthetjuk /hejastol esszuk/:

Az alap egy kis vaj, jeghegysalata/ vagy sima/ szeletelve, morcsolt 
csemegekukorica,
szeletelt paradicsom es -

Sonkasalata:

Aprora vagott sonkadarabok, aprora vagott sajtdarabokkal es nemi 
majonezzel
elkeverve, pici orolt feketeborssal fuszerezve. So nem kell bele!!!

Tonhalkeverek:

Aprora osszetort tonhalkonzerv a leve nelkul es szinten majonezzel 
keverve.

Amit talaltam a hutoben:

Szalamidarabkak, aprora vagott 1 db  fott tojas, petrezselyemzold, 
majonez.

Mindegyik szuper es aranylag nem tul munkas vacsora, ami felig hideg es
felig meleg. Telen is finom lehet es erdemes kiprobalni.

Udv: Edit
+ - gulyas, porkolt es tarsai (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok

Nagy erdeklodessel figyeltem a gulyas es a porkolt fozok kozti
parharcot, csak azert nem szolok bele, mert en nem szeretem
kulonoskeppen egyiket sem, ennek megfeleloen csak elmeleti modon tudom
hogyan kell "igaziul" fozni.

Tegnap Norbi leirta a coca-colas gulyas receptjet, melybe lisztet is
kell tenni.
Hat elborzasztasul: nemely  osztrak is tesz a goulaschaba lisztet, en
ezt egy Szilveszter-esten ettem, illetve-nem ettem meg. Olyan ronda
fakoszinu kremleves allagu valami volt.
Es mindez nem etteremben, hanem haznal volt.

Egyebkent itt is tudnak  azert porkoltet csinalni, csak azt nem
porkoltnek hivjak, hanem goulashnak, es a paprikast is ismerik, az meg
a paparikasch:-))))

udv
Vica
+ - RE: Fagyasztott sajt es zoldseg tarolas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Kedves Zita,

a fagyasztott sajt nekem is bevalt, en is csak igy tudom biztositani, hogy
mindig legyen otthon sajt, ugyanis a lanyom nagy sajtfogyaszto es ebbol soha
sem lehet hiany otthon. /En dobozos sajot is fagyasztok le, marmint azt a
cikkenkent alufoliaba csomagoltat, az is tökeletes a felengedes utan/

 Azt irod 

	<A jo minosegu sajtok minden bizonnyal tulelik a fagyasztast. De az
itthoni trappista sajtrol nem vagyok meggyozodve. Szerintem mar eleve
eretlenul aruljak, olyan feheres a szine, turos az allaga sokszor. 

Az eretlen sajtot, legalabbis az itthon arult trappistat, ha ugy erzem hogy
olyan gumiszeru, turos en ' kintfelejtem '  az eredeti csomagolasaban vagy
zacskoban, egy-egy napra a konyhaasztalon meg egy kicsit erlelodni. Attol
fuggoen, hogy milyen meleg van, 24 ora mar eleg szokott lenni az
utoerleleshez. 
 
	<A lefagyasztott zoldseg olyan 'nyulos' lett a levesben. Az izet
biztosan
> ugyanugy atadja a levesnek, de  az 'elvezeti jellemzoi' szerintem erosen
> megszenvedik a fagyasztast.
> 
Nos a zoldsegfeleket fagyasztas elott egy percre mindig forro vizbe kell
tenni, leszurni, huteni, majd kihules utan zacskozni es fagyasztani. En
mindig nagy mennyiseget teszek el ilyen modon. Ilyenkor tele van a konyha
muanyag talcakkal, azon gyorsabban hul. Az osszel egy tetelben szoktam
megvenni a sargarepat es a feherrepat, letisztitva, kulonbozo modon
darabolva egy-egy adagnyit fagyasztok egyutt, meg petrezselyem zoldet is
szoktam hozza tenni egy-egy zacskoba. /ezt nem kell forrazni/ Nagy
mennyisegnel celszeru ket nagy fazekat befogni, az egyikbol szuresnel
felfogni a forro vizet es azt uja feltenni forrni. Rengeteg idot takaritok
meg igy a fozesi elokeszuleteknel, nem beszelve a minden egyes fozesnél
keletkezo koszos zoldsegdarabok eltakaritasarol.

	<Szerintetek teraszon, nedves homokban jol eltarthato a zoldseg?
Legalabbis
> az elso nagyobb fagyok bealltaig. A nagymamam regebben a pinceben igy
> teleltette az a zoldsegeket, de sajnos nekunk nincs pincenk.
> 
Az en nagyanyosom /ferjem nagymamaja/ mindig szaraz homokba rakta a
zoldseget, mert a nedvesben megrohad. Ha jol letakarod, te is szarazba tedd,
majd a zoldseg ugy is beparasitja a homokot. Egyebkent sem kell tul sok
homok hozza. Vigyazz azonban, hogy csak egeszseges es nem serult darabokat
akarj hosszabb ideig tarolni, es a homok is tiszta legyen!
Nem tudom, hogy emeletes, vagy kertes hazban laksz-e. A kertes haz udvaran
lehet esetleg kisebb vermet is kesziteni, igaz ez maceras lehet. 
Kenyelmesebb ismeroseim a vizora aknaban taroljak a zoldseget meg a teli
krumplit, ami tavaszig tokeletesen elall nekik, hiszen a vizora akna
termeszetesen fagymentes. Persze ez csak akkor lehet Neked is megoldas, ha
van vizora aknatok es az nem all a talajvizben!
Lakotelepi erkelynel huzd a futott fal melle a kivulrol jol bebugyolalt
zoldseget, ekkor kisebb fagyokat is kibirhat.

Remelem tudtam segiteni, udv. mindenkinek


Yobi
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #307 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>=======================================================
>Felado :  [Hungary]
>Temakor: retes ( 17 sor )
Erdemben nem tudok segiteni, de:
Felesegem nagymamaja tud retest sutni (a lanyok, unokak mar sajnos nem,
mert nem boldogultak az 'erzesre' mennyisegi fogalommal :(.
Szerinte nagyon fontos a liszt minosege. Amikor mar fogy a retesnek szant
liszt, akkor 'probavasarlast' szoktak tartani, kiprobaljak, hogy jo-e a
liszt suteshez, es ha igen akkor vesznek belole egy nagyobb tetelt.
Ne keseredj el, szerintem nem benned volt a hiba!

>=======================================================
>Felado :  [International]
>Temakor: Re: Svab metelt, azaz Spaetzle ( 77 sor )
>> 1. Hogyan keszul a svab-galuska?
Nagymamam svab-nokedlije a krumplistesztahoz hasonlit, de teszta helyett
nokedli szeru megoldas van benne es petrezselyemzold is.

>=======================================================
>Felado : Nagy Gabor
>E-mail :  [Hungary]
>Temakor: szilvaaszalas ( 23 sor )
>hogy rendelkezzen (pl. ringlobol meg se probald. Azt hiszem, a berbencei
>az egyik legjobb aszalnivalo, nem tudom, mashol hogy hivjak). 
En besztercei muskotalyosnak ismerem, nagymamam is ezt szokta aszalni.
Nekik a gaztuzhely mellett meg regi tuzhely is van a konyhaban. Annak a
sutojeben szokta aszalni, nyitott ajto mellett, es _nem_ suto uzemmodban
(igy szerintem 30-40 foknal nem lehet melegebb).


Topy

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS