1. |
REC... (mind) |
30 sor |
(cikkei) |
2. |
Re:nudli (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
3. |
Re:retes (mind) |
35 sor |
(cikkei) |
4. |
Levesben fott csirke es husos lasagne + egy otlet (mind) |
62 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: Angyalbogyorok (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: Fagyasztas +sajt (mind) |
42 sor |
(cikkei) |
|
+ - | REC... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Téma: Reszeg csirkecomb Balint Antonia modra...
______________________________________________________________
Szasztok!
Hozzavalok:
15 dkg fustolt szalonna
7-8 csirkecomb
so
bors
majoranna
4 dl feledes minosegi feherbor
1o dkg reszelheto sajt
A szalonnat kisutjuk es a zsirjaban megforgatunk
7-8 csirkecombot. A combokat attesszuk egy
tepsibe borevel lefele, megsozzuk,
megborsozzuk, s vastagon majorannazzuk.
Husvillaval visszaforditjuk, a kisult zsirt pedig
raontjuk. Az egeszet meglocsoljuk a borral.
Alufoliaval legmentesen befedjuk, s egy ora
mulva kivesszuk, de csak azert, hogy sajtot
szorjunk ra, majd egy percre meg
visszatesszuk a sutobe. Zoldkorettel vagy
burgonyabol keszult purevel talaljuk.
--
Jo etvagyat. :-)
<<<<<<<<<> Udv.: csl
<>>>>>>>>>
|
+ - | Re:nudli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Magyarul: angyalbogyoro (o mint "okor")
>Hivatalosan: sodralek.
Na es erre ki emlekszik? ... vagy meg ma is?
A fagyasztott, konyhakesz nudli hivatalos, rairt neve ez volt:
BURGONYAS HENGERKE .... :-))))))
Samuka
|
+ - | Re:retes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok, Konyhasok
> Kedvesem nagyon szereti az otthon, kemenceben sutott hagyomanyos retest.
Anikonak es Mindenkinek
Megertelek, hogy jobban szereted a hazi retest es a parod is
szivesebben eszi.
En is szoktam retest nyujtani, igaz, hogy csak jelesebb napokon,
meg amikor segitenek a lanyaim is.
Eloszor is a lisztrol. A "finomliszt"-bol szoktak retest nyujtani.
Nem mindegy, hogy melyik malom orli. Ugy lehet kivalasztani a jo
lisztet, hogy egy probasutest vegzunk es ha jo, akkor abbol a
gyartasbol kell venni par kilot es csak retes sutesre hasznalni.
Eloszor jo, ha kb. 30 dkg lisztbol kezded es majd meglatod a
mennyiseget a tovabbiakban.
Tehat 30dkg liszt, langyos, sos viz kell hozza.A levestesztanal
lagyabb legyen. Ha osszeallitottad a tesztat, akkor ketteveszed
es darabonkent addig gyurod, amig teljesen sima nem lesz
(20perc) .
Ezutan megkened a tetejet egy kis olajjal es letakarod egy tallal.
Ha a kovetkezo darab gyurasaval is elkeszultel, akkor mar
nyujthatod az elsot.
A tolteleket elore el kell kesziteni, mert ilyenkor mar nincs ra ido.
Amikor sikerult kinyujtani es leszeded a szeleit, azokat is ossze
lehet gyurni , abbol keszul a nyujtott vakarcs.
Egyenlore ennyi.
Ha szuksegetek van valami informaciora, szivesen valaszolok, ha
tudok.
Toltelek recepteket is szivesen irok, ha kell.
Udv, Agota
|
+ - | Levesben fott csirke es husos lasagne + egy otlet (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
> Felado : Nagy Gabor
>Mas: szerintetek erdemes a huslevesben fott csirket csereptalban
>utansutni? Vagy akkor mar nincs (eleg) ize?
Abban mar nem, ha jol megfott. Ize az lenne, de teljesen szetmenne.
Egy teflonserpenyo jobb ehhez, mert ebben gyorsan at lehet piritani
mindket felet a daraboknak.
>A vasarnapi husleves melletti hus magaban mar nem olyan jo,
>mert ugyan olyan izu.
Atsutve es pl rizzsel meg sargabarackbefottel talalva felseges.
/Nem vicc es aki nem hiszi, kostolja meg - erdemes!/ Aztan
kulonfele szoszok is szobajohetnek mondjuk a petrezselymes
krumplihoz/barnaszosz, feherszosz, Béarnaise stb./ Krumplipurehez
eleg egy salatakeverek. Kinaiva is valtoztathato az edes - savanyu
szosszal es fott rizzsel, foleg ha eloszor egy sos palacsintatesztaba
martjatok a darabokat es fritorben sutitek ki gyorsan.
> Felado : [Hungary]
>Ismeri valaki a _husos_ lasagne elkeszitesenek modjat? Ha igen, kerem
>arulja el a receptjet nekem is! :-)
Egyfajtat ismerek, ime:
Kozepes tepsihez ill egy nagyobb jenai talhoz az adag - 1 kozepes fej
hagyma
aprora vagva, 1/2 kg daralthus, pici pirospaprika, aprora vagott 2 - 3
nyers
paradicsom, so, bors, egy pici oregano es nemi reszelt sajt. Ja. es 1
doboz teszta.
A hagymat uvegesre paroljuk/csak pici olajat hasznalva/, hozzatesszuk a
daralthust. Kevergetes mellett feheresre sutjuk a hust es aztan
befuszerezzuk.
Beletesszuk a nyersparadicsomokat. Kevergetjuk amig az egesz keverek
leve elfo es akkor kesz. Meg sozhatjuk, ha kell, de a sajt is sos nem
szabad
elfelejteni.
Alulra lapok - huskeverek - lapok - reszelt sajt es be a sutobe.
Kb 1/2 - 3/4 ora es nagyon tomeny kaja, vagyis ennyi boven eleg 4
szemelynek.
Az otlet:
Lenne kedvetek beszallni olyan tippekkel, amiket jo tudni es mar
kiprobaltak.
Elkezdenem kettovel, hogy lassatok mire gondolok:
- ha a hagymara sot is szorunk, akkor gyorsabban parolodik es hamarabb
lesz
"uveges".
- ha a husok nehezen puhulnak - nemi szodabikarbona gyorsan segit a
dolgon.
Ilyesmikre gondoltam. Benne vagytok?
Udv: Edit
|
+ - | Re: Angyalbogyorok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
> =========================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: lasagne ( 69 sor )
> Kedves Emilia, nagyon tetszik az alabbi szoveged:
>>viszont viccesebb az igazi svab neve, "Buabaspitzle". Ez szo szerint
>>azt
>>jelenti hogy a "kisfiu hegyeskeje" es aki latta hogy nez ki, az
> ez az, amire mi azt mondjuk _angyalbo:gyo:ro:_ :o))
Velemenyem szerint a ket elnevezes tenyleg kitunoen paszol egymashoz
:-))))))))))
> ==========================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: nudli ( 10 sor )
> Magyarul: angyalbogyoro (o mint "okor")
Lasd fennebb ;-)
> Hivatalosan: sodralek.
Lam, lam, csak felejtem a magyar nyelvet. Tudtam, hogy a gurigazas
helyett valami mas kivankozna oda! Koszi!
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | Re: Fagyasztas +sajt (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Zita,
> ============================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: fagyasztas, sajt, es egyebek ( 70 sor )
> pl. a keszen kaphato lefagyasztott leveszoldseget szerintem nem igy
> csinaljak. Ferjem legkozelebbi nonemu felmenoje (na, finoman
> fogalmaztam?
> :-) ) szokott ilyet venni, mert nem szeret sokat maceralni a
> konyhaban.
> Hat.... Szoval en _azt_ a hasabra vagott repat nem talalnam fel a
> vasarnapi huslevesben!
En sem! :-))
parszor en is probalkoztam vele, de keves kivetellel (zoldborso,
zoldpaszuly) feladtam. Talan nem is a fagyasztas technikajaval van baj,
hanem a zoldseg minosegevel es a tisztitasaval. Pl. itt NO-ban a natur
spenotot amugy szarastol fagyasszak be, es a porehagymanak a sotetzold
reszet is beledaraboljak. Hat koszonom szepen...
Viszont maga a fagyasztas persze mashogy megy mint otthon. Iparilag
lehet nagyon hirtelen fagyasztani, esetenkent ugy, hogy darabos zoldseg
kulon-kulon van egy talcan, sokszor eloszor viztelenitik is vagy vakuum
alatt csinaljak. Gondolom, azert reszben blansirozva vannak a dolgok es
ezert fonek meg a zoldsegek rovidebb ido alatt mint a friss.
> Nagy
> Tamas sajtkereskedovel, aki szerint a sajtot _mindig_
> szobahomersekleten
> kell tarolni, olyan klasszikus uvegbura alatt. Na most kepzeld el a
> palpusztait egy-ket nap utan. Szerintem kimaszik a bura alol... :-))
En olyat is lattam - es tenyleg mukodott - hogy egy duplafalu, belul
ma'zatlan keramia bura ala teszik. A buraba hideg vizet tesznek, ez
parolog, igy biztositva a szukseges huvosseget es nedvesseget, es a nap
se sut direkt ra. Persze nyar kozepen en sem probalkoznek mondjuk erett
Brie vagy Camembert-el, netan az elzaszi Munsterrel (ez van olyan budos
mint a palpusztai)... :-)
Udv
Emilia, Stuttgart
|
|