Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 220
Copyright (C) HIX
1999-06-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 tortilla (mind)  11 sor     (cikkei)
2 barna cukor (mind)  8 sor     (cikkei)
3 Bodza, stb (mind)  12 sor     (cikkei)
4 Re: *** HIX KONYHA *** #217 (mind)  80 sor     (cikkei)
5 Padlizsan + egzotikus husok (mind)  58 sor     (cikkei)

+ - tortilla (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tisztelettel udvozlok minden has-partit !

Segitsegeteket szeretnem kerni. Mar regota szeretnek pontos informaciokat
kapni a cimben emlitett, legjobb tudomasom szerint mexikoi illetosegu
lepenyszeru kepzodmeny elkeszitesenek modozatarol illetve modozatairol.
Leven szereny kepessegekkel rendelkezo de lelkes amator vagyok a
konyhamuveszet vilagaban reszletes leirasra lenne szuksegem a hozzavalok
mennyiseget es az elkeszites korulmenyeit illetoen egyarant.
Elore is koszonom a segitseget.

LB
+ - barna cukor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, 
koszi a hozzaszolasokat mindenkinek.

Nemreg vettem barna cukrot.
Olyan eros ammoniaszaga van, hogy csak na!
lehetseges, hogy ammonia van benne?
Akkor inkabb visszaterek a feher cukorra.
Szundi
+ - Bodza, stb (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tiszteletem!

 Eloszor irok ide, igyhat ha valami esetleg tegnapelott fordult elo,
akkor elnezest erte...
 Elsokent annyi lenne a kerdesem, hogy hogyan lehet bodzabol szorpot
illetve italt kesziteni. Esetleg valami masra is hasznalhato? 
 Masodszor az, hogy van-e valami kulonlegesseg a lasagne-tesztajaban,
amit hetpecsetes titok alatt oriznek, vagy otthon is elo lehet allitani?
 Harmadszor egy tuti pizzateszta recept nagyon jol jonne.
Mindent elore is koszonok.

<G.KovacsL.>
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #217 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

HIX KONYHA wrote:

> -----------------------------------------------------------------------
> Issue____________: *** HIX KONYHA 217 ***
> Date_____________: Sun May 30 20:26:32 EDT 1999
> Publisher________: Hollosi Information eXchange /HIX/  http://hix.com
> Disclaimer_______: Authors bear full responsibility for their articles.
> -----------------------------------------------------------------------
> Hozzaszolas______: >
> Megrendeles______: >   vagy >
> Lemondas_________: > vagy >
> Segitseg_________: >
> Supervisor_______: >
> Copyright________: http://www.clari.net/brad/copymyths.html
> -----------------------------------------------------------------------
> HIXWEB___________: http://www.hix.com       http://www.us.hix.com
> KUKKER___________: http://kukker.com
> ARENA____________: telnet arena.hix.com      telnet arena.us.hix.com
> HEUREKA__________: http://heureka.net.hu    http://heureka.hungary.com
> RADIO/TV_________: http://www.hungary-online.com
> UTAZAS___________: http://magellan.net
> -----------------------------------------------------------------------
>
> Tartalomjegyzek:
> ----------------
>
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Likor ( 15 sor )
>
> =======================================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Likor ( 15 sor )
> Idopont: Sun May 30 05:35:34 EDT 1999 KONYHA #217
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok!
>
> Talaltam egy likor receptet amit most megosztok veletek.
>
> Tejszines kavelikor
>
> Hozzavalok (1 literes uveghez):1 rud vanilia, 2 dl tejszin, 15 dkg barna
> cukor, 2,5 dl feketekave, fel liter 98%-os alkohol.
> A vanilia rudat hosszaban felhasitjuk, a tejszinnel es a cukorral
> felforraljuk, hagyjuk kihulni. A vaniliat eltavolitjuk, hozzakeverjuk a
> kavet es az alkoholt. Keritunk valahonnan egy szep uveget (de jo egy sima
> is), beletoltjuk a likort. Gondosan lezarjuk es 3 hetig allni hagyjuk.
> Tovabbi 1 honapig biztosan eltarthato.
>
> Udv: MAgnes

Kedves MAgnes, koszonom , kiprobalom, beszamolok!
Marta

>
>
> =*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=
> *=
> =*     Hollosi Information eXchange /HIX/   --   http://hix.com              
> *=
> =* ------------------------------------------------------------------------- 
> *=
> =* TIPP -+- GURU -+- MOKA -+- RANDI -+- HIR -+- JATEK -+- VITA -+- NARANCS   
> *=
> =* AGYKONTROLL AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILOZOFIA HANG KONYHA 
> *=
> =* KORNYESZ KULTURA MOZAIK NY OTTHON PARA SPORT TANC TUDOMANY UK WEBMESTER   
> *=
> =*      KUKKER: http://kukker.com     MAGELLAN: http://magellan.net          
> *=
> =* ------------------------------------------------------------------------- 
> *=
> =* Automata segitseg: >                                         
> *=
> =* Ha az nem eleg:    >                                   
> *=
> =* Utolso szalmaszal: >   Hollosi Jozsi, Internetist /HIX/   
> *=
> =*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=
> *=
+ - Padlizsan + egzotikus husok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Nia, szia Gergo, sziasztok tobbiek,

Oh, mi sem 1xubb ennel.

1, Padlizsan olajban:
Felszeleteled 5-8 mm-es szeletekre, besozod, ha 
akarod.
Olajban megfonnyasztasz barmit (pl.: paradicsom, 
fokhagyma, paprika, csipospaprika kulon-kulon v. 
egyutt)
Ebbe az olajba tagyal fuszereket is, inkabb kulon-
kulon oregano, kakukkfu, bazsalikom, rozmaring,
MajorAnna, kapor.
Es a vegen susd ki benne a padlizsant.
Majd szord meg friss petrezselyemmel.

2, Padlizsan olajban aprora vagva, hagymaval:
Ugyanaz mint fenn, csak kockara vagva, es mi 
elott be tenned ot az olajba, kicsit uvegesitsd 
meg a hagymat.
(Ezt kesobb elosutott csirkere is teheted, es 
1utt parolhatod.)

3, Ezt olloztam, igy itt pontos adatok is vannak:
4 pdalizsan 1cm-s korongokra vagva
so
keves liszt
6-7 evokanal olaj
2 fej finomra vagott hagyma
2 gerezd finomra nyomva van irva, de a fokhagy-
ma izesebb , ha nem nyomoval, hanem a kes lap-
javal nyomod oket szet
1 mokkas kanal bazsalikom, szerintem lehet az 
tobb is
1 kanal paradicsompure (de mekkora kanal?), sze-
rintem 2 friss paradicsom is jo!!!
250 gr kemeny sajt reszelve
1 evokanal friss petrezselyem
besozva 15'-ig allni hagyjuk, utana a leeresztjuk a le-
vet, lisztbemartjuk, forro olajban kisutjuk, a megma-
radt olajban megpiritjuk a hagymat, fokhagymaval es 
bazsalikommal, hozza adjuk a paradicsomot es 2'-3'
-ig forraljuk.
tuzallo edenybe tesszuk a sauce-t, belerakjuk a torok-
paradicsom szeleteket, megszorjuk a sajttal, sutoben 
15'-ig sutjuk, majd megszorjukla petrezselyemmel es ta-
laljuk.
koret barmi lehet, de ez is lehet koret.
Soksikert!

Gergo,

en a Plazmaban, a Rozsikertben, vagy a Budagyongyiben 
esetleg a megashoppingcenter-ekben tekintenem + az aru
keszletet. Esetleg tavrecsegnek ide-oda.
Neked is soksikert!
--
az igazi belga

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS