Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 213
Copyright (C) HIX
1999-05-25
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Sorfozes, sor receptek (mind)  13 sor     (cikkei)
2 kijevi pulykamell (mind)  19 sor     (cikkei)
3 brokkoli (mind)  17 sor     (cikkei)
4 zsozso (mind)  11 sor     (cikkei)
5 ir gulyas (mind)  12 sor     (cikkei)
6 ko:ssssssz (mind)  8 sor     (cikkei)
7 Variaciok egy temara (mind)  38 sor     (cikkei)
8 Re: arak (mind)  4 sor     (cikkei)

+ - Sorfozes, sor receptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Egesz turheto ido van mostanaban, idealis a sorozesre :-))
Szivesen vennem, ha leirnatok, hogy hazilag hogyan lehet sort fozni, jo lenne
nehany
sor recept.
Ja es meg az sem artana, ha leirnatok, hol lehet a hozzavalokat beszerezni!

Elore is koszi!

Gondolom a tobbi sorkedvelo konyhas is kitikkadva varja az otleteket ;-)

Udv mindenkinek: Lakat
+ - kijevi pulykamell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Laci! A tegnapi receptedben szerepelt 3 dl tej is. Azzal mit kell
csinalni?? Sutes kozben meginni?? :-)) Ilyen celra mi vorosbort szoktunk a
konyhaban tartogatni :-))

Na nemcsak a kotozkodes miatt irtam, van epito jellegu otletem is, leirom
nektek az _en_ kijevi pulykamell receptemet:

A hus, a panirozas ugyanaz, a toltelek kicsit mas:
kb. 10 dkg reszelt sajtot osszedolgozunk 5-6 dkg puha vajjal, 1-2 kiskanal
citromlevel, csipet borssal, 1 gerezd zuzott fokhagymaval, orolt
szerecsendioval (vagy ehelyett aprora vagott friss fuszernovenyekkel). A
masszabol kis rudacskakat formazunk, es felorara a hutobe tesszuk, hogy
kifagyjon. Aztan megtoltjuk a husszeleteket, panirozzuk, sutjuk.... es
termeszetesen MEGESSZUK! :-))


Zita
+ - brokkoli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Brokkolis csirke

Filézett csirkemelleket vékonyra vágom , jól megfűszerezem (kakkukfű,
oregánó stb) elfektetem egy lapos tálba berakom a sütőbe.
Közben megfőzöm a brokkolit vegetás vízben, ha kész leszűröm, tejföllel,
reszelt sajttal összekeverem de ne legyen túl folyékony ha mégis lisztet
bele, majd a már majdnem kész csirkére felkenem, tetéjére kis zsemlemorzsát
és jó sok sajtot.
Addig sütöm amíg jó piros lesz a sajt.
Gyors, fini, könnyű.

Székely Gabriella
Robert Bosch Kft.
RBHU/FIN
Tel: 00-36-1-4313-849
Fax: 00-36-1-4313-899
E-Mail: 
+ - zsozso (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Én ugyan még nem ittam ilyen gombás lét, de egy ismerősöm issza és áll.
Méregtelenítő és teljesen egészséges, látható eredménye ugyan még nem
volt:-))
Próba szerencse, állítólag olyan mint a citromos tea.

Székely Gabriella
Robert Bosch Kft.
RBHU/FIN
Tel: 00-36-1-4313-849
Fax: 00-36-1-4313-899
E-Mail: 
+ - ir gulyas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!


Egy ir tanchazban ettem ir gulyast. Semmi koze a magyarhoz, viszont finom.
Nem ismeri valaki a receptet?



Elore is kosz


Tucsi
+ - ko:ssssssz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

a valaszokat!
Bélának meg is irtam maganban hogy szerintem mért pityoka a krumpli :-)))
Van egy fajta palinka amit ugy tudom krumplibol keszitenek, ha leforditom "fehe
rviz" a neve (aqvavit)
Attol IGEN JOL be lehet "pityokazni"

üdv
Agnes
+ - Variaciok egy temara (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Most leirom a kedvenc receptjeimet. Ezek sajat talalmanyok es a kiindulasi
alap kb. 60 dkg csontozott pulyka vagy csirke mell. A mennyiseget azert irom
kb.- vel, mert nem szoktam mericskelni. Nalam a melyhutoben mindig van
elokeszitett mell a varatlan vendegek miatt.

1.Ez volt a kiindulasi alap:-)))
A pulykamellet szeletekre vagjuk, egy kicsit megkoffoljuk es izles szerint
fuszerezzuk. (so, bors, fokhagyma)
Teflon serpenyobe (en mindig ebben csinalom) 1 evokanal oliva olajat teszek
es a husszeleteket hirtelen kisutom. Nem sutom pirosra eleg, ha megfeheredik
a hus.

2.  +1 fej voroshagyma
A melleket vekony csikokra vagom. Egy fej voroshagymat karikakra vagok es a
teflon serpenyoben 1 evokanal oliva olajon megfonnyasztom, majd rarakom a
mellcsikokat amit soval es orolt borssal fuszerezek es igy  pirosra sutok.
Ehez a burgonyapure illik a legjobban, mert a hus egy kicsit szaraz lesz.

3.  +1-2 paradicsom kb.: 15dkg es izles szerint majoranna
A soval borssal fuszerezett mellcsikokat rarakom a megfonnyasztott hagymara
es majorannaval fuszerezem. Amikor szepen megsult a hus akkor rarakom a
karikakra vagott paradicsomot es keszre sutjuk.

4.  +2-3 db paprika kb.: 15-20 dkg
A melleket vekony csikokra vagom, a paprikat a paradicsomot es a hagymat
felkarikazom.
A hagymat a szokasos modon megfonnyasztom, majd hozzaadom a csikokra vagott
mellet es nagylangon atsutom, kozben soval es borssal fuszerezem. Ha szepen
atsult a hus (egy kicsit pirul) akkor hozzaadom a paradicsomot es a paprikat
es igy keszre sutom. A vegeredmeny egy lecsos hus lesz ami nagyon finom. A
multkor vajas, petrezselymes ujkrumplival talaltam es isteni volt.
A csalad ezt a lecsos mellcsikokat szereti a legjobban.

Jo etvagyat!

Udv: MAgnes
+ - Re: arak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A Skala Metroban (a salatabar mellett)folyamatosan van learazva 99 ft-ra fel ki
los tok finom margarin.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: gate.malev.hu)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS