1. |
Sorfozes, sor receptek (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
kijevi pulykamell (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
3. |
brokkoli (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
4. |
zsozso (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
5. |
ir gulyas (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
6. |
ko:ssssssz (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
7. |
Variaciok egy temara (mind) |
38 sor |
(cikkei) |
8. |
Re: arak (mind) |
4 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Sorfozes, sor receptek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Egesz turheto ido van mostanaban, idealis a sorozesre :-))
Szivesen vennem, ha leirnatok, hogy hazilag hogyan lehet sort fozni, jo lenne
nehany
sor recept.
Ja es meg az sem artana, ha leirnatok, hol lehet a hozzavalokat beszerezni!
Elore is koszi!
Gondolom a tobbi sorkedvelo konyhas is kitikkadva varja az otleteket ;-)
Udv mindenkinek: Lakat
|
+ - | kijevi pulykamell (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Laci! A tegnapi receptedben szerepelt 3 dl tej is. Azzal mit kell
csinalni?? Sutes kozben meginni?? :-)) Ilyen celra mi vorosbort szoktunk a
konyhaban tartogatni :-))
Na nemcsak a kotozkodes miatt irtam, van epito jellegu otletem is, leirom
nektek az _en_ kijevi pulykamell receptemet:
A hus, a panirozas ugyanaz, a toltelek kicsit mas:
kb. 10 dkg reszelt sajtot osszedolgozunk 5-6 dkg puha vajjal, 1-2 kiskanal
citromlevel, csipet borssal, 1 gerezd zuzott fokhagymaval, orolt
szerecsendioval (vagy ehelyett aprora vagott friss fuszernovenyekkel). A
masszabol kis rudacskakat formazunk, es felorara a hutobe tesszuk, hogy
kifagyjon. Aztan megtoltjuk a husszeleteket, panirozzuk, sutjuk.... es
termeszetesen MEGESSZUK! :-))
Zita
|
+ - | brokkoli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Brokkolis csirke
Filézett csirkemelleket vékonyra vágom , jól megfűszerezem (kakkukfű,
oregánó stb) elfektetem egy lapos tálba berakom a sütőbe.
Közben megfőzöm a brokkolit vegetás vízben, ha kész leszűröm, tejföllel,
reszelt sajttal összekeverem de ne legyen túl folyékony ha mégis lisztet
bele, majd a már majdnem kész csirkére felkenem, tetéjére kis zsemlemorzsát
és jó sok sajtot.
Addig sütöm amíg jó piros lesz a sajt.
Gyors, fini, könnyű.
Székely Gabriella
Robert Bosch Kft.
RBHU/FIN
Tel: 00-36-1-4313-849
Fax: 00-36-1-4313-899
E-Mail:
|
+ - | zsozso (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Én ugyan még nem ittam ilyen gombás lét, de egy ismerősöm issza és áll.
Méregtelenítő és teljesen egészséges, látható eredménye ugyan még nem
volt:-))
Próba szerencse, állítólag olyan mint a citromos tea.
Székely Gabriella
Robert Bosch Kft.
RBHU/FIN
Tel: 00-36-1-4313-849
Fax: 00-36-1-4313-899
E-Mail:
|
+ - | ir gulyas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Egy ir tanchazban ettem ir gulyast. Semmi koze a magyarhoz, viszont finom.
Nem ismeri valaki a receptet?
Elore is kosz
Tucsi
|
+ - | ko:ssssssz (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
a valaszokat!
Bélának meg is irtam maganban hogy szerintem mért pityoka a krumpli :-)))
Van egy fajta palinka amit ugy tudom krumplibol keszitenek, ha leforditom "fehe
rviz" a neve (aqvavit)
Attol IGEN JOL be lehet "pityokazni"
üdv
Agnes
|
+ - | Variaciok egy temara (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Most leirom a kedvenc receptjeimet. Ezek sajat talalmanyok es a kiindulasi
alap kb. 60 dkg csontozott pulyka vagy csirke mell. A mennyiseget azert irom
kb.- vel, mert nem szoktam mericskelni. Nalam a melyhutoben mindig van
elokeszitett mell a varatlan vendegek miatt.
1.Ez volt a kiindulasi alap:-)))
A pulykamellet szeletekre vagjuk, egy kicsit megkoffoljuk es izles szerint
fuszerezzuk. (so, bors, fokhagyma)
Teflon serpenyobe (en mindig ebben csinalom) 1 evokanal oliva olajat teszek
es a husszeleteket hirtelen kisutom. Nem sutom pirosra eleg, ha megfeheredik
a hus.
2. +1 fej voroshagyma
A melleket vekony csikokra vagom. Egy fej voroshagymat karikakra vagok es a
teflon serpenyoben 1 evokanal oliva olajon megfonnyasztom, majd rarakom a
mellcsikokat amit soval es orolt borssal fuszerezek es igy pirosra sutok.
Ehez a burgonyapure illik a legjobban, mert a hus egy kicsit szaraz lesz.
3. +1-2 paradicsom kb.: 15dkg es izles szerint majoranna
A soval borssal fuszerezett mellcsikokat rarakom a megfonnyasztott hagymara
es majorannaval fuszerezem. Amikor szepen megsult a hus akkor rarakom a
karikakra vagott paradicsomot es keszre sutjuk.
4. +2-3 db paprika kb.: 15-20 dkg
A melleket vekony csikokra vagom, a paprikat a paradicsomot es a hagymat
felkarikazom.
A hagymat a szokasos modon megfonnyasztom, majd hozzaadom a csikokra vagott
mellet es nagylangon atsutom, kozben soval es borssal fuszerezem. Ha szepen
atsult a hus (egy kicsit pirul) akkor hozzaadom a paradicsomot es a paprikat
es igy keszre sutom. A vegeredmeny egy lecsos hus lesz ami nagyon finom. A
multkor vajas, petrezselymes ujkrumplival talaltam es isteni volt.
A csalad ezt a lecsos mellcsikokat szereti a legjobban.
Jo etvagyat!
Udv: MAgnes
|
+ - | Re: arak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A Skala Metroban (a salatabar mellett)folyamatosan van learazva 99 ft-ra fel ki
los tok finom margarin.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: gate.malev.hu)
|
|