1. |
Libamaj extrem modon? (mind) |
35 sor |
(cikkei) |
2. |
racsos turos (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
3. |
lekvar (mind) |
29 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: *** HIX KONYHA *** #409 (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Libamaj extrem modon? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyha!
Kedves Peter!
Sajnalom, hogy nem figyeltel fel arra, ahogy en december 12-en a
Konyha 397-es szamaban leirtam a libamaj suteset. Ide idezem:
Libamaj sutese
A libamajat annyi meleg (nem forro) zsirba kell sutni, amennyi majdnem
ellepi. Vizet NEM szabad hozzatenni, mert akkor szivos lesz (a majat is jol
megtorolgetem, hogy vizmentes legyen) Elobb 5-10 percig (a maj
nagysagatol fuggoen) lefedve sutom, majd ovatosan !
megforditom a majat es fedo nelkul szep pirosra sutom. Ezutan talba
teszem, es a zsiradekot (termeszetesen libazsirrol van szo) raontom.
Ilyen pofon egyszeruen szoktam, de mindig csodalatos az ize.
Nos ugy latszik senki sem profeta sajat hazajaban :-)))))
En itthon talaltam fel, nem a meleg vizet, hanem a meleg libazsirt,
mert igy tanultam edesanyamtol. :-)))
Zsoka
>Felado : [Hungary]
>Temakor: libamaj extrem modon ( 27 sor )
>Idopont: Tue Dec 28 18:42:49 EST 1999 KONYHA #413
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Na vegre! Sikerult jo libamajat sutnom.
>Annyiszor faztam mar ra libamajsutessel, hogy kockaztattam. Bejott.
>Egy kb. 40 dekas vilagos, kemeny libamajat vettem. Kesz libazsirt
>egeszen forrora melegitettem, es beletettem a majat. Egy perc alatt szep
>barnara sult a kulseje, megforditottam, tovabbi nem egesz egy perc alatt
>a masik fele is. Ezutan takarekra allitottam a langot, lefedtem, majd
>kb. negy perc mulva el is oltottam, es hagytam lefedve kihulni. Prima,
>lagy, kremes, joizu lett. Ezt az eszement otletet _egy_ ismerosomtol
>hallottam, mindenki mas a hideg zsirban kezdest javasolta. Nevezett
>baratom nagy tekintellyel bir elottem a negy diplomajaval, es hat
>tokeletesen beszelt nyelvevel. Nemetorszagban el, es mindig szokott
>pestrol majat vinni, es igy kesziti el. Van benne racio. Mint minden
|
+ - | racsos turos (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok!
Hozzajarulok en is egy racsos recepttel a tobbiekhez.
Turos racsos
Hazzavalok: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 3 toja sargaja, 1 ek bor, 1 dl tejfol,
so.
Toltelekhez: 50 dkg tehenturo, 10 dkg vanilias cukor, 3 tojasfeherje
Osszegyurom a lisztet, a vajat a tojassargajaval, a cukorral es a borral
(feher bor kell). Egy nagyobb es egy kisebb cipot keszitek. A nagyobb cipot
tepsi nagysagura kinyujtom, rakenem a kremet: a tojasok habjat a vanilias
cukorral habosra keverem, hozzakeverem a turohoz es megtoltom vele a
tesztat. A kisebb cipobol racsokat keszitek a tetejere. Elomelegitett
sutoben, kozepes hofokon megsutom.
Jo etvagyat: Zsoka
|
+ - | lekvar (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Krisztina irta:
>A linzertortahoz
>hasznalt lekvarnak sutesre alkalmasnak, tehat kivalo minosegunek es
>allagunak kell lennie
Na _erre_ szivesen hallanek tanacsokat. :-) Akar olyat, hogy lehet-e ilyet
keszen venni (marka, gyarto), akar olyat, hogy hogyan lesz a sajat
keszitesu lekvar ilyen.
Iden epp elutaztunk a barackszezonban, igy a ferjem keresztmamaja tett el
nekunk baracklekvart. Fantasztikusan finom, de kicsit hig lett, igy a
lekvaros bukta szoba sem johet. :-((((((( A bolti baracklekvarok meg
tapasztalatom szerint _csak_ a bennuk levo eleg jelentos mennyisegu
zselatin miatt tunnek surunek, ahogy ho eri oket, szetfolynak. :-(((((
A ribizlinel nem gond a kocsonyassag, hisz abban sok pektin van. Talan
jovore kiprobalom.
A magmentesitesre egy nagymamas modszert ajanlok: a felfozott
ribizlilekvart atpaszirozta, majd a maradekot (hej+mag) felontotte hideg
vizzel, mire a magok feljottek a viz felszinere. Ezeket lehalaszta :-), es
a hejat pedig leszurte, es visszakeverte a lekvarba. Igy kicsit darabos, de
magnelkuli lett.
Anyukam a malnalekvart is atpaszirozott ribizlizselevel kocsonyasitotta.
Sajnos mar nincs belole. :-((
Varom otleteiteket,
Zita
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #409 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
> Felado : [United States]
> Temakor: forralt bor, stb. ( 22 sor )
> *********
> Emilia, Stuttgart - receptedet evenkent tobb millio ember kesziti!
> :))
Bar keszitettem volna en is, nem jartam volna ilyen csunyan! Meg egy
utolso rohammal 23-an mindent beszereztunk, aztan 24-e reggelen a
leggyonyorubb lazzal es a tobbi influenzahoz tartozo koritessel keltem
fel. Azaz: az egesz Karacsony tenyleg Schrchrismass lett es nekem nem
maradt mas csak a mars az agyba :-(((
Ha minden jol megy, ma este sorra kerul a szentestere tervezett toltott
kacsa...
Udv
Emilia, Stuttgart
|
|