Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 226
Copyright (C) HIX
1999-06-09
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Ujkrumpli (mind)  20 sor     (cikkei)
2 bodza a gyumolcslevesbe... (mind)  35 sor     (cikkei)
3 Almaszosz (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Ujkrumpli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A most kovetkezo receptet az egyik konyha ujsagban talaltam es a hetvegen
mar ki is probaltam es egybol megszerettem.

Ujburgonya szalonnaszalaggal

hozzavalok: 20 szem ujburgonya (lehetoleg egyforma nagysaguak kb.:6-7 cm
hosszuak), fel kiskanal so, 4 kiskanal rozmaring (ez nem volt itthon ezert
kakukkfuvet hasznaltam amivel szinten nagyon finomra sikerult), 20 szelet
vekony husos szalonna un. sliced bacon (a vakumos eloreszeletelt bacon
tokeletes volt)

A hejastol megmosott burgonyaszemeket felbevagjuk, megsozzuk, rozmaringgal
megszorjuk, majd a feleket osszeillesztjuk es a szalonnacsikokba burkoljuk.
Tepsibe egymas melle rakjuk, a tetejere is szorunk rozmaringot es sutoben,
kozepes langgal /200 fok; legkevereses sutoben 180 fok/ kb. 30 percig
sutjuk. (En egy kicsit tovabb sutottem es kb. felidoben megforditottam a
krumplikat igy mind a ket fele nagyon jol megsult.)

Jo etvagyat:
Magnes
+ - bodza a gyumolcslevesbe... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

A subj, nem teljesen igaz, de majdnem. Igaz, eleg regen csinaltuk, de
akkor finom volt. Tehat:
Csinalsz bodzaszorpot (en mas receptet ismerek, azt is mellekelem), es a
citromkarikakat leoblites nelkul atteszed gyumolcslevesbe, amit ugyan ugy 
keszitessz, mint maskor, tehat vegyes gyumolcsok (alma, cseresznye,
meggy, stb) es a citrom vizbe, izesites, fozes, behabaras (eperpudinggal 
szerintem jobb). Erdemes kiprobalni, nekem nagyon izlett (persze hidegen).
Tehat a szerintem igazi bodzaszorp:

- ~72 db tenyernyi bodzavirag (teljes nyilasban, napsutotte oldalrol, men
megmosva, csak leoblitve),
- 2,5 kg cukor (talan lehet kevesebb is),
- 4-5 db citrom karikara vagva (ezt viszont alaposan meg kell mosni, de a 
heja marad. Minnel veknyabb, annal jobban atadja az izet),
- citrompotlo, vagy citromso (ebbol annyi, hogy ne legyen tul edes, hanem 
szorpszeru. Szerintem egy reszet utolag is bele lehet tenni).
- majdnem 5 l forralt, es lehutott viz.

Osszekevered a hozzavalokat, letakarva (kistanyerral) all 5-7 napig(a
cukor miatt nem fog megromlani, de ha akarsz, teszel bele egy kis
Na-benzoatot), leszurod, a bodzaviragot keves forralt vizzel
leoblited(ezt nem erdemes hozzaonteni a tobbihez, csak higit. Idd meg
azonnal, legalabb tudod, milyen lett;-)))), a citromot vagy ld. fent, vagy
lehutve megeszed (ugy se rossz, csak a fogadat fogja elvasni).
A szorpot uvegben elteszed, sokaig elall(na, ha hagynad).

Sok sikert!

--
  NGabor

e-mail:         #Linux forever! (SuSE 6.0;   2.2.9)
***Jégvirágos ablakot már láttam. Megfagyott pingvint még nem...***
+ - Almaszosz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Inyencek !

Szeretnek segitseget kerni. Valaki tudja hogyan kell "normalis"
almaszoszt kesziteni ? Tobb receptet is szivesen fogadok ha ismertek,
sot egyeb otleteket is, mifele szoszokat es mihez erdemes kesziteni ?
Elore is nyalcsorgatva koszonom.

Gabor



AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS