Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 250
Copyright (C) HIX
1999-07-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 vorosbor folt (mind)  7 sor     (cikkei)
2 Uborkas-paradicsomos csirkemell (mind)  56 sor     (cikkei)
3 Kerdes (mind)  8 sor     (cikkei)

+ - vorosbor folt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhatarsak!
Halasan megkoszonnek egy tanacsot:
Hogyan lehet NYOMTALANUL eltavolitani egy  vaszon abroszbol vorosbor
foltot. A szerek lehetnek vegyszerek is, hozzaferhetok nalam!
Az osszes eloirasok - konyvekbol - nem hatasosak.
Elore koszonom!
Marta
+ - Uborkas-paradicsomos csirkemell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

ha mar ennyire tombol itt az uborkaszezon, ideirok egy uborkas receptet.
A mult heten keszitettem, nagyon finom volt.

Uborkas-paradicsomos csirkemell
> ---------------------------------------------

Hozzavalok 4 szemelyre:
2 kicsontolt, boretol megtisztitott csirkemell
2 hosszu (salata-)uborka
1 nagyobb fej hagyma
0,5 kg paradicsom
1-2 cikk fokhagyma izles szerint
fel csesze csirkele' (Knorr+viz)
2 EK olivaolaj
1 TK curry
so, bors

A paradicsomot meghamozzuk, ha van turelmunk kimagoljuk, felvagjuk
kissebb falatnyi darabokra.
Az uborkat meghamozzuk, hosszaban 4be vagjuk, a magjat kivagjuk.
Keresztbe kb. 4 cm-es darabokra vagjuk, talba rakjuk, enyhen megsozzuk,
megborsozzuk.
A hagymat es a fokhagymat egesz aprora vagjuk (a fokhagymat esetleg
pressel belenyomjuk kesobb direkt az olajba).

A csirkemelleket fosszaban felbe vagjuk, egy magas falu serpenyoben vagy
szelesebb labosban forro olajban megpiritjuk, ameddig aranybarna lesz
(oldalankent kb. 3 perc. Kivesszuk, melegen tartjuk. Most beletesszuk az
edenybe az apritott hagymat es a fokhagymat, ra a curry-t, 1 percig
dinszteljuk, izles szerint piritjuk. Hozzaadjuk a paradicsomot, fozzuk 1
percig, azutan hozzaadjuk a csirkelevet, tovabbi 1 percig fozzuk.
Hozzaadjuk az uborkat es a melegen tartott csirkemell kiszivargott
levet, kb. 6 percig eros melegen fozzuk, sozzuk, borsozzuk. Ujra
beletesszuk a csirkemellet, meg kb. 4 percig osszerottyantjuk.


Hozza parolt rizset csinaltam, de finom friss kenyer is jo lehet hozza
(az a regifajta, tiszta lyuk, finom magyar feher kenyer <sooohaj>). Az
eredeti receptnel nincs megadva semmi.


Az eredeti receptben curry helyett safrany van, de az epp nem volt
itthon. Ha valaki megsem sajnalja az arat (2 adag kellene), ezt a vegen,
a hussal egyutt kell beletenni. Meg van egy pontatlansag, az eredeti
recept az elkeszitesnel feher bort emleget, de nincs a hozzavalok
kozott. De saccolom, rossz nem lehet ha egy jo Schuss szaraz feher bort
is beleteszunk.

Nekunk irtoan izlett, jo konnyu etel volt a melegben, es masnapra
osszeertek az izek is, a masodik adagot belole ugy szobamelegen ettuk
meg.

Udv & jo etvagyat
Emilia, Stuttgart
+ - Kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhatunderek :)!

Volt 239-es szam 1999.06.24-en, vagy csak en reszesultem
abban a kegyben, hogy nem kaptam meg?

Jó olvasni Benneteket :)!

Bea

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS