Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 92
Copyright (C) HIX
1999-01-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 ro'mai konyha (mind)  7 sor     (cikkei)
2 Egy kis nass (mind)  31 sor     (cikkei)
3 Zsemlekocka (mind)  11 sor     (cikkei)
4 kenyerreceptek (mind)  13 sor     (cikkei)

+ - ro'mai konyha (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
ha valakit erdekel a ro'mai konyha, ahogy azt Lenard Sandor leirta,
akkor nezze meg a http://www.gvo.it/privati/zsuzsa/lenard.htlm oldalt!
igaz, recept csak egy van, a tobbi inkabb a konyhakulturarol szol, de
talan erdemes...
udv
zsuzsa
+ - Egy kis nass (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhamuveszek!

Eddig mindig kerdeztem toletek, ezert most a hetvegere
leirok nektek egy viszonylag konnyu edesseg receptjet, 
amit akar szombaton meg is csinalhattok es vasarnapra
megvan a desszert. Ha ismeritek, elnezest.

Madartej piskotaval (Tiramisu utan szabadon)

Madartejet kell fozni hagyomanyos modon (ezt nem irom
le, en 1 l tejhez 6 tojast veszek). Valamint kell 
hozza egy doboz babapiskota.
Egy nagy tal aljaba lerakok egy sor piskotat, aztan a
madartej sargajabol, habjabol, megint piskota es 
megint madartej. Stb, stb. a tetejere a madartej habja
keruljon. Nem kell meglocsolni a piskotat semmivel,
eppen ez az egesz lenyege, mert allas kozben a piskota
felszivja a nedvesseget (es lucskos lesz, mint a 
Tiramisuban), a madartej pedig "kiszarad", vagyis
egeszen kremszeru lesz, olyan, mint a puding.
A legjobb este megcsinalni es masnapra lesz a legjobb.
Talalaskor nagy kanallal ki lehet merni belole es 
szinte teljesen osszeall, akkor az igazi, ha remeg, 
mint a kocsonya. 
Azert a piskotara egy keves rumot lehet locsolni, de
ekkor gyerekek nem ehetnek belole.

Remelem sikerult etvagyat csinalni hozza. 
Fogyokurazoktol Bocsika.

Gabi
+ - Zsemlekocka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

A Metroban lattam piritott zsemlekockat kb. kilos csomagolasban ( eleg draga vo
lt ). Olyan pici kockak voltak, mint amilyenek az instant levesben vannak.

En egyszerre nagyobb adagot szoktam sutni ( zsiradek nelkul) a sutoben, szep eg
yenletes lesz a szine.
Mi egy muanyag dobozban tartjuk. Neha ket honapig is eltart, mig elfogy, de oly
an, mintha friss lenne. Probaljatok ki!

Erika
+ - kenyerreceptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Maria,

koszonom a tobbiek neveben is a recepteket, lehet, hogy veszem a batorsagot
es megprobalok sutni. Tapasztalatod szerint ugyanolyan jo a szaraz eleszto
is, mint a friss? Nekem a sutiknel soha nem kelt akkorara a teszta a
porelesztovel. Vagy nem a terfogat a fontos?? 

Azt is aruld mar el, ezt a sokfele pelyhet - magot hol veszed?
Reformboltban? (Epp a tegnapi KONYHA-ban kerdeztem a teljes kiorlesu liszt
fellelesi helyet.)

Ciao
Zita

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS