Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 2211
Copyright (C) HIX
2007-07-11
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: tejszinhab (mind)  8 sor     (cikkei)
2 re: re: tejszinhab - ra (mind)  57 sor     (cikkei)

+ - Re: tejszinhab (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Zoltan!
En a zacskos 3 decis tejszint szoktam venni, mindig sikerul kemeny habba
verni, amiota rajottem a titokra:-) Szuk edenyben kell eletromos
habverovel felverni. En a merces poharat hasznalom peldaul, 1 literes
henger. Szoval ne egy oblos tal legyen. Par kis kanal cukrot akar mar az
elejen bele lehet tenni.
Sok sikert!
Udv: Reka
+ - re: re: tejszinhab - ra (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

+ -  re: tejszinhab VÁLASZ  Feladó: bzit_uh.liameerf

>> Felado : 
>>Amikor sikerül nem tudjuk, hogy miért sikerült, és amikor nem, nem tudjuk,
>>miért nem sikerült.

>- homerseklet: +2 - +5 celsius fok (azaz az utolso pillanatig hutoben 
kell
>tartani)

Bizony igy van! Ez a legfontosabb. Volt ido, mikor meg nem messzirol
hozhattunk friss, tehenlatta tejet. Leszedtuk a tejfolt, tejszint.
Aztan a gyerekek vajat akartak kopulni, es a hutobol kivett tejszint
toltottek a razouvegbe. Fantasztikusan szep tejszinhab lett belole.
:-)
Meg is tanultak, hogy hideg tejszinbol csak habot nyernek.

>Ez itt a reklam helye: a Plus boltokban lehet kapni ALPA markanevu 2 dl-es
>tetrapack dobozos tejszint.

Koszonom, Zita! Mar lattam, de nem kiserleteztem. :-)

Az alabbi sutinek nincs semmi kapcsolata a tejszinhabbal, de most
kaptam meg a noveremtol. Nagyon izlett mindenkinek - meg en nem
sutottem, csak ettem. Ha nem hagyott ki belole valami fontosat, akkor
tuti, hogy aki a sutemenyt szereti, kedvelni fogja. :-)

Citromos linzer szelet

1  kg liszt, 3 teaskanal sutopor, 16 dk zsir/vaj, 20 dk porcukor, 3
tojas sargaja, 1 citrom heja, es leve, tejfol, amennyi a konnyu
gyurashoz szukseges, ketfele lekvar a lapok kenesehez.

A lisztbe keverj el 3 teaskanal sutoport. A ket tenyered kozott
dorgold el a zsiradekkal, add hozza a 20 dkg cukrot, kozepebe tedd a 3
tojas sargajat, es annyi tejfollel gyurd ossze, hogy konnyen gyurhato
teszta legyen.
Vagd 4 egyforma reszre. A tepsinek megfelelo meretre nyujtsd ki
egyenkent. Teritsd a tepsibe, kend meg lekvarral, tedd ra a masik
lapot, szurkald meg surun villaval, es susd szep vilagosra. A 3. es 4
lapot hasonlokeppen susd meg, de ha lehet, egy masik lekvarral kend
meg.

Krem:

25 dk vaj vagy margarin, 12 dk porcukor, 1 vanilias puding, 4 dl tej,
citromle, es egy mokkaskanal citromsav.
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverd habosra. Az utasitas
szerint fozd meg a pudingot es ha kihult kanalankent alaposan keverd
el a vajas/margarinos/ cukorral, es 1 citrom levevel. Ha nem eleg
savanyu az izlesednek, keves citromsavat oldj fel egy kanal vizben, es
add hozza.
Az egyik kisult, es kihult, lekvaros dupla lap tetejet kend meg a
kremmel, tedd ra a másik dupla lapot. Ovatosan nyomd kisse ossze, es a
tetejet szord meg porcukorral. Kis kockakra vagva kinald.

Anyok@

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS