Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX TIPP 7994
Copyright (C) HIX
2013-11-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 tokmag (mind)  38 sor     (cikkei)

+ - tokmag (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Üdvözletem!
Ezzel egy kicsit vitatkoznék, de inkább nem teszem, mert ahány ház annyi
szokás...
Már elég régen pirítottam tökmagot, de azért valamennyire emlékszem a
hogyanjára...
Valahogy így:
Kiballagsz az udvarra(mert ugyebár ilyenkor a tök már kukoricaszárral be
van takarva), előveszel egy vagy két méretes tököt, kettévágod
kisbaltával...
A kettévágott tökben kézzel addig kavargatod a magot amíg az teljesen külön
nem válik az egyéb összetevőktől. Ez kissé nyálkás, sikamlós művelet, de 
a
szappan meg a víz majd megoldja a problémát...
Miután a mag elkülönült, azt beleszeded a tepsibe amit magaddal vittél. 
Ha
keveselled, pótold egy másik tökből, de ne legyen túl vastagon...
Rakd be a sütőbe, (a hőmérsékletre nem emlékszem de szerintem mehet 150 
fok
felett is)
Figyeld, egyszer kétszer kavargasd meg... Ha szép barnásra pirult vedd 
ki 
a
sütőből, most szenteld meg egy kicsi vízzel, majd takard le kb. öt percere
egy konyharuhával. (ha ezt kihagyod nem tudod rendesen megtörni a magot)
Jó tökmagolást kívánok!



  (Konyhai) villanysütővel 150°C-on, figyelve a szotyit,
> tömagot hasonlót tudsz csinálni.
> Előtte meg kell nedvesíteni.
> Esetleg ha van kemencéd még jobb!
> --
> Bye: csutak - Visit me : http://csutak.freeweb.hu
>                  -  Have fun, enjoy Linux!  -
>
>
>

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS